Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Znate li koji su najbolji dani za seks?

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti.

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti. Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u tjednu ili mjesecu. Na ženski libido utječu razni vanjski, ali i unutarnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvijek ista, snažna i uvijek izražena, piše Stetoskop.info.

Ako ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo, u pitanju su specifični dani u mjesecu. Za razliku od lijene nedjelje, petak i subota su čak 18 puta najpopularniji i najbolji dani za seks, barem tako tvrdi istraživanje Sveučilišta u Indiani.

Najbolji dani za seks

Nаjjаči libido je neposredno prije i zа vrijeme plodnih dаnа, točnije, vrlo brzo nаkon zаvršetkа “onih dana”.

Međutim, osim hormonа, nа želju zа seksom utiče veliki niz fаktorа, a između ostalog i to koji je dan u sedmici. Istraživanje provedeno nа velikom uzorku slobodnih i ženа u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najprije voditi ljubav ponedjeljkom i srijedom, dok one u vezi akciju ostavljaju za petаk ili subotu.

Tijekom mjesečnog ciklusa žene prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja. Velikom broju žena ove nagle promjene smetaju, ali ih one ne znaju kontrolirati i uskladiti se s potrebama svog tijela.

1–5. dan ciklusa

Početak menstrualnog ciklusa je faza u kojoj nema razdražljivosti, nadutosti i osjećaja težine. Ta faza nastaje jer se nivo hormona estrogena povećava. Ako imate bolnu menstruaciju, uživajte u strasnim dodirima, jer seks može umiriti bol. Tijekom orgazma oslobađa se endorfin (hormon sreće) i koji je i prirodni opijat, te umiruje bolove.

6–8. dan ciklusa

Idealan period za eksperimente u krevetu, jer je vaše samopouzdanje opet na vrhuncu. U ovom periodu nadoknadite sve što ste se propustili u vrijeme menstruacije.

9–14. dan ciklusa

U ovom periodu se vaše tijelo priprema za ovulaciju i ovulira. Estrogen doseže vrhunac, a vi se osjećate kao prava zavodnica. Žene se u ovom periodu osjećaju zanosno i seksi, češće oblače uske haljine i majice s dekolteom. Na temelju svega toga možemo zaključiti da su ovo najbolji dani za seks. Za koju god pozu se odlučili, doživjet ćete vrhunac, jer je vagina u ovom periodu izrazito osjetljiva.

15–19. dan ciklusa

Ovo je period kada nećete biti toliko raspoloženi za seks, ali to je sasvim normalno. Nivo estrogena značajno pada i to utiče na vaše raspoloženje. U ovom periodu će vam najviše prijati da se mazite s partnerom. S obzirom na to da se u ovom periodu osjećate umorno, odaberete neku jednostavnu pozu i sve prepustite partneru.

20–28. dan ciklusa

Ovo je najnepovoljniji period za ženu, jer je tada izrazito razdražljiva i depresivna. Nivo estrogena je izrazito nizak. Kada uđete u ovaj period, prijat će vam tople i mirisne kupke, a u krevetu će vam najviše prijati da vas partner oralno zadovolji.

Ne propustite

Darivanje

Eau Thermale Avène i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Beauty report

Dr. Grandel Ampoule Favorites Box by Marina sadrži 3 ampule Hyaluron at Night, 2 ampule Contour Lift i 2 ampule Retinol.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.