Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Znate li zašto je masturbacija zdrava

Podsvijest je čudo, ali ponekad i okruženje u kojemu živimo pa su neke stvari i dalje taboo, a među njima i masturbacija.

Podsvijest je čudo, ali ponekad i okruženje u kojemu živimo pa su neke stvari i dalje taboo, a među njima i masturbacija.

Lučenje serotonina, smanjivanje kortizola, krvnog tlaka, snižavanje razine stresa…samo su dio dobrobiti ove, ma što vi govorili, svima omiljene radnje.

Masturbacija je sredstvo za ublažavanje stresa

Ako ste se i vi našli u kolotečini užurbanog života i da je vrijeme da se morate “ispuhati”, onda je masturbacija uvijek odlična aktivnost.

Po svojoj prirodi, orgazmi su oslobađanje od napetosti. Osjećate nakupljanje, a zatim oslobađanje; vaši se mišići opuštaju i preuzima vas onaj nadmoćni osjećaj ugode. Tada se događaju čuda u vašem tijelu, što uključuje odbacivanje stresa.

Masturbacija – za duže trajanje u krevetu

Ova praktična nuspojava masturbacije posebno je važna za muškarce koji imaju problema s prebrzim happy endom. Svi oni koji se bore protiv preuranjene ejakulacije, seksualni terapeuti preporučuju da masturbiraju otprilike dva sata prije seksa te da će im to zasigurno produljiti odnos.

Osim toga, dokazano je da redovita masturbacija pomaže u kontroli vrhunca i poboljšavanju izdržljivost. Ako ste početnici kad su u pitanju seksualne aktivnosti, također preporučujemo ovu tehniku. Eto, sada znate što vam je činiti!

Masturbacija jača imunitet

Još jedna epska “nuspojava” masturbacije je njezina moć jačanja imuniteta, a za ovo morate zahvaliti hormonima. Redoviti orgazmi mogu pomoći u povećanju broja leukocita koji ubijaju mikrobe u vašoj krvi, što pomaže smanjiti vašu osjetljivost na klice i skraćuje vrijeme oporavka tijekom bolesti.

Masturbacija poboljšava vaš seksualni život

Osim što će masturbacija poboljšati vašu izdržljivost, popraviti vam raspoloženje, smanjiti stres i slično, odlična je jer pomoću nje jačate mišiće zdjelice. To može dovesti do čvršćih, dugotrajnijih erekcija kod muškaraca i snažnijih orgazama obaju spolova.

Poboljšava san

Znate onaj osjećaj kad svršite, bilo nakon seksa ili masturbacije i utonete u san kao beba. Svi koji to znaju, jasno im je o čemu pišemo. Za taj je osjećaj “kriv” oksitocin i opuštanje mišića nakon orgazma, što je idealan recept za miran san.

Sprječava rak prostate

Studija iz 2016. godine otkrila je da ejakulacija najmanje 21 put mjesečno smanjuje rizik od raka prostate za oko 20%. Razlog tomu je što se s vremenom toksini koji uzrokuju rak mogu nakupiti u vašem mjehuru, uretri i testisima. Redovita ejakulacija pomaže u njihovom ispiranju, čime se smanjuje mogućnost nastanka tumora.

Masturbacija ublažava bol

Jeste li znali da endorfini koji se oslobađaju tijekom masturbacije zapravo mogu djelovati kao prirodni lijekovi protiv bolova?

Mnoge žene smatraju da im samozadovoljavanje tijekom menstruacije pomaže u ublažavanju simptoma menstrualnih grčeva, kao i u poboljšanju raspoloženja. Postoje i studije koje istražuju potencijal orgazama za smanjenje glavobolja i migrena jer je potvrđeno da orgazam povoljno djeluje na smanjivanje glavobolja.

Više

Budi fit

Uz ove kremaste namaze i jednostavno neodoljive kolačiće biraš prirodu, a priroda će uzvratiti boljim osjećajem

Zanimljivosti

Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.