Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Kištra by Vavra – pospješuju razvoj djeteta i igru čine inteligentnom

Mlada zagrebačka dizajnerica Lea Vavra poslije završetka Studija dizajna osnovala je svoju tvrtku u želji za nastavkom obiteljske tradicije proizvodnje igračaka – popularnog dućana „Igračke Vavra“.

Mlada zagrebačka dizajnerica Lea Vavra poslije završetka Studija dizajna osnovala je svoju tvrtku u želji za nastavkom obiteljske tradicije proizvodnje igračaka – popularnog dućana „Igračke Vavra“. Na izradu didaktičkih plišanaca se odlučila jer je uočila da globalizacija, digitalizacija i masovna industrijska proizvodnja doprinose komercijalizaciji dječje igre i igračaka, a roditelji se u odabiru igračaka prečesto vode kriterijima koji su u sukobu s razvojem djece kroz puni potencijal.

Igračke se kupuju jer su popularne, a često i kao statusni simbol, dok prilikom odabira i kupovine ponekad izostane razmišljanje: „Kako će ova igračka utjecati na razvoj mog djeteta i postoji li bolja opcija?“. Ono što Kištrine igračke čini posebnima je svrsishodan dizajn koji pomaže pri usavršavanju finomotoričkih i razvoju kreativnih vještina svakog djeteta.

Predstavnici Kištrinih igračaka su Gumbeki, simpatični modularni plišanci koje dijete dobije u vreći u dijelovima od kojih onda samo kreira igračku kako želi spajajući dijelove gumbima. Korištenje gumbi za spajanje daje odličan poticaj za razvoj finomotorike, a slaganje različitih oblika pomaže u razvoju mašte i kreativnosti. Kombinacija je bezbroj, a uvijek se mogu složiti i na način na koji su zamišljeni.

Gumbeki dolaze u dvije vrste, a svaka pogoduje razvoju različitih vještina.

„Zrihtani“ Gumbeki izrađeni su od materijala različitih boja i tekstura, što daje dobre podražaje za razvoj senzorne integracije. „Zvrkasti“ Gumbeki su izrađeni je od jednobojnih, svijetlih materijala, što im daje i mogućnost za potpunom personalizacijom proizvoda – djeca ih mogu dovršiti crtanjem bojama za tkaninu, šivanjem, vezenjem…

Filceki su simpatični likovi koji su dio “uradi sam” kompleta za izrađivanje igračke, a dolaze u više boja kako bi svatko mogao odabrati nešto za sebe.

U svakom setu dolaze dva komada tkanine s unaprijed probušenim rupicama uz rub, vuna, plastična igla sigurna za korištenje, punjenje i upute. Prateći upute svako dijete može jednostavno samo ili uz pomoć roditelja napraviti svoju igračku.

Ove su didaktičke igračke produkt želje da se u vremenu kada djeca imaju sve više igračaka ponude ručno rađene igračke s visokom emocionalnom vrijednošću. Djeca se danas manje povezuju s igračkama, što je također bitno za psihofizički razvoj, a mogućnost izrade vlastite igračke daje im osjećaj ponosa, zadovoljstva i emocionalne povezanosti s konačnim proizvodom.

Više o Gumbekima i Filcekima možete pogledati na facebook i instagram profilima „Kištra by Vavra“ te na njihovoj web stranici www.kistra.hr.

Više

Dizajn

Najpopularnije igračke po narudžbi su svakako psi.

Dizajn

Kištra by Vavra nova je zagrebačka firma koja bavi se ručnom proizvodnjom igračaka dizajniranih tako da pospješuju razvoj djeteta i igru čine inteligentnom, poticajnom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.