Ulja i silikoni za njegu kose

Svi znamo što su to šamponi i regeneratori za kosu i kako izgleda bazična njega kose. No, što su to ulja i silikoni i čemu točno služe zna Kozmo.

Postoje stotine raznih preparata za kosu i iako nas uvjeravaju da su nam baš svi neophodni, pripazite da ne pretjerate. Važno je da koristite dobar šampon, pogotovo ako kosu perete više puta tjedno. Isto tako, pobrinite se da kupite kvalitetetan regenerator i da ga uvijek dobro isperete iz kose. I, što sad? Vjerovatno na vašem kozmetičkom stoliću stoji još nekoliko sredstava koji će vašu kosu učiniti prekrasnom. Što je to silikon i čemu služi?

Silikon je jedan od najučinkovitijih sredstava u preparatima za njegu kose i kože. Djeluje tako da kosu zaštiti tankim vodootpornim slojem što čini kosu manje poroznom i idealnom za peglanje i ravnjanje. Silikon pomaže u spriječavanje gubitka vlažnosti kose te daje kosi sjaj te glatku strukturu. Pripazite samo da ne pretjerate s količinom koju nanosite. Dovoljno je par kapi koje nježno utrljate među dlanovima i nanesete na cijelu površinu kose.

Ulje za kosu djeluje na sličan način. Oštećenoj i suhoj kosi vraća sjaj, pojačava intenzitet boje te nevjerovatno zaglađuje vlasi. Osim toga, pozitivno djeluje na korijen kose i vlasište, štiti od UV zračenja te drugih negativnih utjecaja iz okoliša. Aplicira se kao i silikon, u vrlo malim količinama, što ovaj proizvod čini i ekonomičnim.

Kozmo vas ove srijede daruje popustom 30% na sve regeneratore, balzame, maske, losione, serume, ulja i silikone za njegu kose. Stoga požurite do vama najbliže Kozmo prodavaonice i darujte svojoj kosi zdravlje.