Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

10 savjeta za njegu lica

Pravilan odabir krema i način njihova nanošenja bitni su za lijep izgled kože lica.

Čišćenje lica kod kozmetičara jedna je od najčešćih i najredovitijih radnji po pitanju njege lica koju bi svaka žena trebala provoditi. No, njega lica ne svodi se na odlazak kozmetičaru jednom u dva mjeseca, već je riječ o svakodnevnom jutarnjem i večernjem ritualu koji je potreban kako bismo kožu lica održali zdravom, čistom i mladolikom.

O pravilnoj njezi lica već smo puno puta pisali, a sada vam donosimo 10 savjeta koji će vam dodatno pomoći na putu do zdravog i njegovanog izgleda.

1. Piling

Uklonite mrtve stanice kože lice koje sprječavaju prodor hranjivih sastojaka preparata za njegu lica. Piling napravite jednom tjedno, a za problematičnu i osjetljivu kožu posebno se preporučuje enzimski piling uz pomoć biljnih enzima koji uklanjaju površinski mrtvi sloj stanica i metabolički otpad (proteini i ulja).2. Termalna voda

Kako biste postigli još bolju hidrataciju i vlažnost kože lica, prije nanošenja kreme, lice poprskajte termalnom vodom.

3. Efekt hlađenja

Kreme za lice čuvajte u frižideru kako biste pri njihovom nanošenju koži lica priuštili ugodan efekt hlađenja.

4. Linija proizvoda za njegu lica

Kako biste izbjegli poništavanje pojedinih efekata određenih kozmetičkih formula i sastojaka, različite proizvode za njegu lica (kreme, serumi, gelovi, pilinzi…) pokušajte birati iz iste linije istog proizvođača.5. Nanošenje hidratantne kreme

Hidratantnu kremu na lice nanosite uz pomoć make-up četkice. Ne samo da ćete na taj način smanjiti količinu kreme koju nanosite na lice, veće čete pritom licu priuštiti i nježnu masažu koja potiče cirkulaciju i dovod kisika u kožu.

6. Odabir kreme

Nemojte proizvode za njegu lica birati prvenstveno prema tome koliko vam je godina. Svaka je koža drugačija, a njezino stanje ne samo da ovisi o genetskim predispozicijama, već i o stilu života koji je kod svakog od nas drugačiji. Neka vam prioritet kod odabira preparata budu prvenstveno stanje kože lica i sezona tijekom kojih istu njegu provodite.

7. Upoznajte vašu kožu

Svaka je koža drugačija i svaka koža ima specifične nedostatke ili probleme s kojima se treba suočiti. Pravilna detekcija istih problema imperativ je pravilne njege kože. U suprotnom, u kozmetičkom ormariću naći će vam se hrpa malih bočica koje ili ne koristite ili koristite, ali bez željenog efekta.

8. Ugrijte kremu prije nanošenja

Ugrijete li kremu među prstima prije nanošenja, koža će ju puno bolje apsorbirati nego kada je hladna.9. Budite strpljivi

Učinak pojedine kreme optimalno može biti vidljiv tek nakon 3 mjeseci. Najmanje 3 tjedna potrebno je da nova formula novog proizvoda kojeg koristite penetrira do stanica koje se nalaze u donjem sloju epiderme, a nakon toga dodatnih 3 tjedna je potrebno da te stanice dopriju do površine.

10. Masaža

Ne podcjenjujte moć masaže. Priuštite si laganu masažu lica tu i tamo i vaše će lice doslovno zasjati!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Zima nam stiže, a s njome suhi zrak zbog čega površina kože gubi vlažnost, brže se isušuje i više boravimo u zatvorenim prostorima.

Savjeti i preporuke

Pripadnici jačeg spola izazivaju pažnju i privlače poglede iz različitih razloga, ali briga o sebi na vrhu je popisa.

Darivanje

Mixa Hyalurogel Rich dnevna krema za lice posebno je dizajnirana za osjetljivu i nadraženu kožu.

Beauty report

Svi premium brendovi u industriji ljepote mogu se pronaći na jednom nezaobilaznom mjestu kao što su Le Domaine iza koje stoji Brad Pitt, Salt...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.