Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

10 savjeta za traženje posla

Budite otvoreni za istraživanje više različitih opcija.


Ljudi koji traže posao često nalaze na neke velike prepreke koje ih spriječe da pronađu novi ili bolji posao. Zato Andy Chan, potpredsjednik za razvoj karijere na Sveučilištu Wake Forest daje 10 odličnih savjeta uz pomoć kojih biste u novoj 2010. godini trebali mnogo lakše doći do posla.

1. Zamolite prijatelje ili poznanike koji se bave zapošljavanjem ili menadžerskim poslovima da ocijene vašu zamolbu i životopis te vam realno i bez okolišanja kažu kakvi su.

2. Iste te prijatelje ili poznanike pitajte da vas intervjuiraju za vježbu i da pritom također budu iskreni.

3. Kad na webu pronađete zanimljiv oglas za posao, ne odugovlačite do zadnjeg dana i prijavite se na oglas odmah. Potrudite se odmah pronaći prijatelja, znanca ili bivšeg šefa koji će vam dati preporuku i reference.

4. Budite pažljivi pri slanju otvorenih molbi i životopisa – ne šaljite ih baš svakom koga poznajete.

5. Prilikom slanja životopisa pazite da budete točni i specifični kad se radi o imenu, adresi i vrsti posla određenog poslodavca.

6. 80 posto vremena tražite posao uživo i budite u interakciji s drugim ljudima, a 20 posto vremena odvojite za traženje posla na webu.

7. Morate biti otvoreni za istraživanje puno različitih opcija jer zanimljiva prilika može postojati i tamo gdje nikad ne biste rekli da je ima.

8. Preispitajte vaše stvarne financijske potrebe tako da možete biti otvoreni i za poslove za koje ćete biti manje plaćeni a svejedno će vam to biti dovoljno.

9. Razmislite hoće li neki posao biti samo loša zamjena za ono što stvarno želite (u istoj ili drugoj tvrtki), jer uvijek postoji mogućnost da se stanje na tržištu rada popravi.

10. Iako možda želite dati otkaz i potpuno se posvetiti traženju novog posla, razmislite još jednom. Naime, poslodavcima su privlačniji kandidati koji su u trenutku traženja novog posla već zaposleni.

www.metro-portal.hrClick to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Top menadžerica

Naš je cilj bio stvoriti bezvremenski proizvod koji nadilazi modu i trendove.

Dobar posao

Posjetitelji su iz prve ruke mogli čuti zanimljive, do sada neotkrivene, detalje koji su obilježili poslovne puteve više od 30 uspješnih poslovnih žena, ali...

Dobar posao

Ako želite biti cijenjeni u poslu, uvjerite se da se svi drugi u vašoj okolini uvijek osjećaju dobrodošlima.

Moj dom

5 savjeta za uređenje doma u manje od tjedan dana.

Advertisement