Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

10 znakova dobre veze

Saznajte da li je vaš odnos s partnerom uistinu harmoničan i kvalitetan. 

Biti u vezi, koliko god ludo voljeli svoju drugu polovicu, zahtjeva puno ulaganja i truda. Biti u sretnoj i skladnoj vezi je u najmanju ruku izazov. Da bi bili zadovoljni kompletnom slikom intimnog odnosa kojeg imate s partnerom, morate i sami bit zadovoljeni u istom. 

Sebičnost i netolerantnost ne postoje ni kao opcije u priči koja podrazumijeva podjednako uživanje u skladnom odnosu. Ljubav uistinu je slijepa i često ne vidimo očite stvari koje lagano ali sigurno mogu dovesti vezu do propasti. Stoga promislite u kakvom ste trenutno ljubavnom odnosu i ako niže navedenih deset stvari možete potvrditi, tada ste prava sretnica koja uživa u skladnoj vezi. 

1. Uzajamna briga

Zajedništvo u vezi je upravo briga o partneru, njegovim interesima i željama, ali ta briga mora biti uzajamna. Kad znate potrebe jedno drugog, lakše vam je i ostvariti ih. Podrška partnera da budete ono što želite biti poticaj je i snaga da lakše stignete do cilja. 

2. Ne bojite se konflikata

Kada parovi tvrde da se u svojoj vezi niti jednom nisu porječkali i da je kod njih sve samo med i mlijeko, budite sigurni da pričaju neistine. Pogotovo ako živite skupa, svjesni ste činjenice da ne može uvijek sve funkcionirati.Vas dvoje ste različite osobe, koliko god bili slični i imali zajedničke interese, toliko ste i drugačiji. Ta vas je različitost i spojila, stoga ona i stvara konflikte koji su potrebni, ali koje treba rješavati, nikako prešućivati. Pomesti pa pometeno nagurati pod tepih, nikada nije bila najsretnija opcija. Dugoročno se na taj način stvara ogroman problem koji nikome ne treba, stoga ga rješavajte na vrijeme. 

3. Osjećate se dobro u vlastitoj koži

Neminovno je da se obje strane u vezi mijenjaju. Utječete na razmišljanja i stavove jedno drugog i savršeno je jasno da dolazi do promjene. Nezdrav odnos počinje kada mijenjate sebe zbog nekog drugog, a da sami niste zadovoljni tom promjenom niti ste je željeli. 

Zdrav i sretan odnos je onaj u kojem možete bez zadrške reći kako vas je ta veza promijenila na bolje. Kada se osjećate dobro jer ste to vi, kada se ne morate pretvarati da ste netko tko niste, možete biti sigurni da je vaš odnos s partnerom kvalitetan. 

4. Poštujete partnerovu privatnost

Dok god ima povjerenja u vašoj vezi, nećete imati problema ni s partnerovom privatnošću. Nema potrebe za zavirivanjem u njegov mobitel, poruke na Facebook-u ili rokovnik s posla.Iako ste skupa, oboje imate pravo na privatnost i na to da u nju nitko ne dira. Ne možete stalno sumnjati u nečiju iskrenost i pretvarati se da ste detektiv. 

5. Poštujete različitost u mišljenjima i stavovima

Partnerstvo podrazumijeva diskusije i rasprave o raznim temama i bilo bi krajnje čudno kada bi o svakoj imali isto mišljenje. Ne mora značiti da vaš partner nije u pravu ako se oko neke stvari ne slaže s vama. Kao i svi, tako i on ima pravo na svoje mišljenje i neizmjerno je važno da takvo što i poštujete. Jedino tako ćete uspjeti u nastojanju da i on prihvati vaša razmišljanja s kojima se ne slaže, tj. više će razumijevanja imati za vaša stajališta. 

6. Vodite otvorene i iskrene razgovore

Ako iskreno pristupite drugoj polovici i razgovarate o tome što vas muči i trudite se riješiti situaciju, vaš odnos je više nego kvalitetan. Ne možete jedno drugom čitati misli stoga je iznimno bitno da otvoreno razgovarate o svemu. 

7. Spontano si iskazujte prisnost

Parovi koji bez zadrške jedno drugom iskazuju privrženost trenucima nježnosti i kojima takve radnje dođu spontano, bez razmišljanja, usitinu imaju kvalitetan, zdrav odnos.Ne bojte se malim, ali bitnim gestama pokazati svoje osjećaje. 

8. Smijeh i zabava su svakodnevica

U životu, kao i u vezi bitno je priuštiti si svakodnevnu dozu smijeha i zabave. Problemi i brige koji se neminovno javljaju najlakše i najbrže se riješavajau uz vedre trenutke. Uvijek treba gledati na pozitivnu stranu života, tako i vezu obogaćujete, a i usrećujete jedno drugo ako se zabavljate. 

9. Sex nije tabu tema

Ako i postoji doza sramežljivosti po pitanju intimnih odnosa s partnerom i diskusiji o istima, trebate je se što prije riješiti. Za otvorene razgovore smo već napomenuli kako su jako bitni, tako je i seksualnost sastavni dio kvalitetne veze i bez srama ili ustručavanja vodite razgovore o željama i potrebama koje imate dok provodite najintimnije trenutke skupa. 

10. Brzo se mirite

Usponi i padovi neizostavni su dio svake veze, ali trenuci ljutnje na partnera ne bi trebali trajati dugo. Zdrav odnos podrazumijeva brzo rješavanje stvari i ne zamjeranje jedno drugom na iste te situacije koje su stvar prošlosti. Ne budite zlopamtilo i što prije privedete nesuglasice kraju, da bi vam više vremena ostalo za uživanje u zajedničkim sretnim trenucima. Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Ako mislite da ste u krevetu savršene, pročitajte članak i otkrijte radite li jednu od greški...

Život u dvoje

8 iritantnih rečenica koje mora podnositi gotovo svaka solo žena!

Drama Queen

Jeste li se ikad zapitali što se krije iza kulisa tih serija? Jeste li se ikada zapitali što se krije iza lica svih tih...

Seks

Volite seks, ali mrzite dramu nakon i oko toga? Niste jedini! Puno ljudi želi seks bez obaveza i to je potpuno normalna stvar.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.