Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

1000 dana ljeta na putu oko svijeta

Predstavljamo vam Tomislava Perka, našeg novog putnog kolumnista.

Tomislav Perko je putopisac koji se na svoje prve avanture odvažio za vrijeme studija, inspiriran mnogobrojnim putnicima koje je ugostio u svom zagrebačkom domu preko društvene mreže CouchSurfing.

S dnevnim budžetom od pedesetak kuna proputovao je pola Europe, organizirao autostop utrku od Zagreba do Istanbula, posjetio Bangladeš, a nakon što je diplomirao krenuo je na dosad najveće putovanje – 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. Na cesti je već 500 dana, naoružan palcem, ruksakom i početnim budžetom od 1000 eura.U svakoj posjećenoj zemlji spavao je u domovima neznanaca, svirao gitaru na ulicama Bugarske i Turske, vozio se s kamiondžijama kroz Irak i Iran, uz oružanu pratnju prešao pola Pakistana, saznao svoju budućnost u Nepalu, završio na šivanju glave u Indiji, meditirao u budističkom samostanu na sjeveru Tajlanda, prešao Australiju od jednog kraja do drugog, te našao posao za 20 USD po satu, bojeći hotel u centru Brisbanea. Nakon boravka u Australiji ukrcao se na jedrilicu koja ga je besplatno prebacila do Afrike.

Više o svemu ćete moći saznati čitajući njegovu novu kolumnu, a njegove priče i savjeti kako putovati gotovo besplatno možda vas motiviraju da se i sami odvažite na sličnu avanturu.

Tomislave, dobro nam došao!

Svestranog putopisca Tomislava možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici, blogu te YT kanalu.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Kalelarga, crkva Sv. Donata, Kneževa i Providurova palača odvode u neka davna i zaboravljena vremena

Zanimljivosti

Pelješac se vratio u zlatno doba, u vrijeme kada je poluotok bio pomorsko središte Mediterana.

Putovanja

Unatoč ovoj prirodnoj raskoši, prepoznatljivi simbol općine Ližnjan ipak je skromna, prelijepa, jarko žuta i mirisna brnistra!

Putovanja

Ako, niste iz Hrvatske, a ove godine nas planirate posjetiti iz obližnje zemlje, ovo je tekst za vas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.