Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

1001 noć – Šeherezadomanija

Poklanjamo vam zlatno izdanje vječnih priča koje će vas kao na čarobnome tepihu prenijeti u tajanstveni svijet Orijenta.

Izdavačka kuća Mozaik knjiga pokazala je svoju maštovitost i inovativnost objavivši prvi put u Hrvatskoj zlatno izdanje vječnih priča koje odišu glamurom i sjajem Orijenta.

U listopadu je "izašlo" zlatno izdanje knjige "Tisuću i jedna noć" – jednog od temeljnih djela svjetske književnosti s tisućljetnom tradicijom. Priče iz "Tisuću i jedne noći" jedinstveno su naslijeđe čovječanstva, a neke od 50 odabranih, nezaboravnih priča prvi su put kod nas objavljene u cijelosti. I to još u tako raskošnom izdanju.

"Tisuću i jedna noć" arapska je zbirka priča povezana okvirnom pripovijesti o perzijskom kralju Šeherbanu koji, zgrožen ženinom nevjerom, naredi da mu se svake noći dovede u postelju druga žena kako bi je slijedeće jutro pogubili. Lijepa i mudra Šeherezada izbjegne tu zlu sudbinu tako što vladaru svake noći počinje pričati po jednu zanimljivu priču, ali je prekine na najzanimljivijem dijelu. Tisuću i jednu noć Šeherezada je odgađala svoju smrt, a kroz njezinu priču doznajemo mnogo toga i o njoj: bila je osjećajna žena, znala je lijepo pripovijedati, što joj je i sačuvalo život, a prije svega, Šeherezada je bila mudra i lukava. Na kraju, zadivljen pametnom i riječitom Šeherezadom, kralj Šeherban je odlučuje oženiti. Naredi da se bez oklijevanja dovedu najvještiji pisci iz svih zemalja muslimanskih te taj niz čudesnih i iznenađujućih priča zapišu u knjizi o "Tisuću i jednoj noći".


Zaluđenost istoimenom turskom sapunicom pridonijela je megapopularnosti same knjige "Tisuću i jedna noć", jer glavni glumac nerijetko citira dijelove svojoj ljubljenoj Šeherezadi.

Pozlaćene korice i obrez te 736 kvalitetnih, plastificiranih stranica s 38 dvostranih ilustracija u boji čini ovo izdanje luksuznim baš kao što to jedno od temeljnih djela svjetske književnosti i zaslužuje. Knjiga se može kupiti u svim knjižarama Mozaika knjiga i ostalim prodajnim mjestima kao i direktno na telefon 0800 1011 po obročnoj cijeni od 99 kn u 3 puta ili 297 kn.

OSVOJI KNJIGU

Mozaik knjiga i She.hr poklanjaju 1 primjerak  zlatnog izdanja knjige "Tisuću i jedna noć".

Ako želite sudjelovati i doživjeti sjaj i glamur Orijenta, pošaljite nam mail s naslovom 1001_noć, na adresu [email protected], te navedite točan odgovor na nagradno pitanje, svoje ime i prezime, korisničko ime na She-.hr-u, te broj mobitela, i ova prekrasna knjiga možda postane vaša!

Koliko stranica ima zlatno izdanje knjige "Tisuću i jedna noć"?

Vaše prijave primamo do 17. studenog 2010. u 16 sati, nakon čega ćemo objaviti dobitnike.

Sretno!
Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnica knjige "Tisuću i jedna noć" je: Željka Frančić.
Čestitamo! Informaciju o preuzimanju knjige primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

She Book Club

“Oporavak Rose Gold” nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima...

She Book Club

Zbirka priča "Samo da sve dobro prođe" predstavlja Aleksandru Filipović kao novi, važan ženski glas u hrvatskoj književnosti!

She Book Club

Svi znaju za Daisy Jones i Šestorku, no nitko ne zna za razloge koji su doveli do njihova razlaza na apsolutnom vrhuncu njihove popularnosti…

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.