Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

12 zabluda o ženama

Koje su to suvremene mitove psiholozi razbili?

Britanski psiholozi pokušali su otkriti i raskrinkati 12 najčešćih suvremenih mitova o ženama, ovo su samo neki od njih.

1. Od pamtivijeka muškarci su hranitelji obitelji

Arheolozi su otkrili da je u antičko doba žena osiguravala 80% svih potreba za egzistenciju plemena. Muškarci su samo povremeno išli u lov na velike životinje.

2. Žene se jače emocionalno vežu za djecu od muškaraca

Psihološka istraživanja su pokazala da to nije istina – očevi razgovaraju s djecom više od majki i češće ih grle i ljube, ali se žensko lice primjetnije razvedri kada čuje dečiji smijeh.3. Majke svoju djecu prepoznaju po mirisu

Znanstvenici su dali ženama majice u kojima su spavala djeca. Pokazalo se da su majke apsolutno nesposobne prepoznati koju je nosilo njihovo dijete. Međutim, muškarci su odlično razlikovali miris bebe od mirisa starijeg djeteta.

4. Zaposlene žene zarađuju manje od muškaraca

Sociološka istraživanja su pokazala da u Europi 60%  žena ima veće plaće od muškaraca.

5. Žene nisu agresivne kao muškarci

Ovaj mit je opovrgnula statistika zločina: broj žena koje ubijaju svoje supruge u svađi znatno je veći nego u što je to u obrnutom slučaju.6. Žene su ranjivije i manje izdržljive od muškaraca

Psiholozi ističu, a brojne studije dokazuju: žene su izdržljivije od jačeg spola, stres drastično ne utječe na njihovo zdravlje, upornije su i lakše se suočavaju sa životnim nedaćama.

Među ostalim mitovima koje su objavili u znanstvenom časopisu, psiholozi su naveli i to da nije točno kako žene imaju niži prag tolerancije prema boli, da više vole čistoću, da ne vole pornografiju, da se sporije seksualno uzbude, da imaju bolju intuiciju i da su manje sposobne iznjedriti otkrića i izume koji mijenjaju svijet od muškaraca.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Med Contour Multipower je prava alternativna liposukcija.

Savjeti i preporuke

Inovativne Farm To Face Sheet maske, koje se mogu koristiti samostalno ili uz UFO 2 uređaj.

Beauty report

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.