2 Cellos potpisali za Sony

Poznati violončelistčki duo iz Hrvatske 2 Cellos kojeg čine Luka Sulic i Stjepan Hauser jučer su potpisali ugovor sa Sony Music Entertainment/Sony Masterworks koji zastupa Menart. Tom su prigodom predstavili svoje nove planove u zagrebačkom klubu Pepermint.

Miro Vidović, njihov supervizor i vlasnik Morris Studija, otkrio je nekoliko detalja o njihovom prvom albumu:

"Album ćemo snimati u mom studiju. Trebao bi imati 11 ili 12 pjesama, točnije obrada svjetski poznatih hitova u njihovoj izvedbi na violončelima. Smooth Criminal koji je u nekoliko mjeseci na YouTubeu pregledan preko 5 milijuna puta, bit će ujedno i prvi singl, a uskoro će biti dostupan i na iTunesima. Za nekoliko dana će krenuti i snimanje drugog spota, za drugi službeni singl, no nećemo još otkriti o kojoj je pjesmi riječ."

Prvi njihov album za hrvatsko tržište izdat će Menart, a direktor te diskografske kuće Branko Komljenović izjavio je kako je ovo velik dan za hrvatsku glazbu. "U 2011. godini potpisati ugovor s jednim od najvećih svjetskih glazbenih kompanija i na tako grandiozan način kročiti na svjetsku glazbenu scenu – to je definitivno velika stvar, i moramo svi biti ponosni na priliku koja će se ukazati Luki i Stjepanu. Ambicioznost plana koji Sony polako slaže oko njihovog projekta već sada mislim ukazuje da će njih dvojica postati najveća hrvatska glazbena priča u svijetu."

Za službene je fotografije zaslužan Stefan Lupino, a za spot Kristijan Burlović. Najavili su i kako će novi spot snimati 16. i 17. travnja 2011. na ulicama Pule, te pozvali sve zainteresirane za statiranje da im se pridruže. Osim toga, 25. srpnja nastupit će i na iTunes festivalu u Londonu, na kojem nastupaju najpopularnije glazbene zvijezde današnjice, poput Linkin Parka, Adele i Duran Duran.

Uz sve ove novosti, Stjepan i Luka mogu se pohvaliti i nastupom u najvišoj građevini na svijetu – Burj Khalifu u Dubaiju gdje su odsvirali i jednu njihovu tradicionalnu pjesmu kojom su se približili arapskoj publici. Najveća vijest, uz potpisivanje ugovora sa Sonyjem, je i turneja s Elton Johnom koji ih je također primijetio na YouTubeu te ih osobno pozvao da nastupaju s njim. Nazvao je Luku dok je bio na probi na londonskoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji gdje završava magisterij.

"Kad me nazvao na telefon nisam mogao vjerovati. Ali ubrzo sam shvatio kako je simpatičan i drag te smo lakše razgovarali. Objasnio mi je kako je vidio sve snimke na YouTubeu i spot Smooth Criminal koji ga je oduševio. Na kraju je rekao da će se opet javiti, ali nisam mislio da će se javiti isti dan", prisjeća se Luka trenutka kada mu je Sir Elton John rekao kako želi da mu se 2CELLOS pridruže na turneji u tridesetak gradova, među kojima će biti i nastup u Caesars Palaceu u Las Vegasu krajem rujna.

U petom mjesecu dečki će imati probe u Londonu, a turneja počinje u lipnju. Nažalost zbokg otkazanog Eltonovog koncerta u Zagrebu, Hrvati neće na domaćem terenu imati priliku čuuti kako zvuče Luka i Stjepan u suradnji s Eltonom. Ipak, kako se dečkima predviđa velika karijera, sigurno će biti prilike za skorašnje uživanje u nevjerojatom muziciranju na violončelima.