Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

2 women 1 sewing machine

Fashion film i kapsula kolekcija za teleportaciju u zabavniju stvarnost.

Ana Fucijaš i Marija Koštić, dvije mlade dizajnerice i kostimografkinje, nisu mogle izabrati bolji trenutak za predstavljanje svoje capsule kolekcije modnih dodataka i pomaknutih bazičnih odjevnih komada odjeće koju su nazvale 2W1SM SS/FW2525.

Ove prve ozbiljne kišne i maglovite dane 2012. godine djevojke koje djeluju kao 2 Women 1 Sewing Machine (2W1SM) odlučile su svojom kolekcijom izmjestiti iz sive realnosti u ne tako daleku i puno magičniju, šareniju, zabavniju i sve-je-moguće realnost 2525 godine. Kako bi izmještanje bilo što uspješnije, svoju su capsule kolekciju odlučile predstaviti putem istoimenog fashion filma koji je nastao u produkciji splitskog studija Baranda te pod vlastitim kreativnim vodstvom.Ana i Marija se u filmu pojavljuju i kao modeli. Film je modno i fantazmagorično putovanje izmišljenim krajolicima uz zrno magije, kilograme šljokica i glazbenu podlogu Justina Martina. Fashion film ili modni film kao način predstavljanja dizajnerskog rada nije uvriježen na domaćoj modnoj sceni, što je činjenica koja ovaj filmsko-modni dragulj čini još dragocjenijim.Mlade dizajnerice su široj javnosti poznate i kao dobitnice druge nagrade Modnog ormara 2010. godine kada je međunarodni žiri oduševila njihova snažna i upečatljiva crno-zlatna kostimografska kolekcija nazvana Ptice/Birds. Ana Fucijaš i Marija Koštić djeluju i u sklopu dizajnerskog kolektiva Clash od 9, grupe devetero dizajnera koji posljednje 2 godine ugodno osvježavaju domaću modnu scenu.Kolekcija se sastoji od izvanredno maštovite lepeze modnih dodataka među kojima se posebno ističu bogato dekorirane sunčane naočale, marame koje jednim pokretom postaju misteriozne i senzualne krinke, dovitljive ogrlice, prsteni inspirirani svijetom kukaca te ukrasi za kosu koji su kod određenih modela mutirali u raskošne ukrase za cijelu glavu. Osim začudne i zabavne kolekcije modnih dodataka koji bi se ukratko mogli opisati kao showstoppers, Ana Fucijaš i Marija Koštić dizajnirale su i malenu kolekciju bazičnih odjevnih komada – majica, košulja i (pre)uskih hlača odnosno tajica.Ti osnovni odjevni predmeti su u njihovoj interpretaciji zadržali svoj jednostavni kroj, no izrada u predimenzioniranim veličinama, izbor delikatnih, prozirnih i lepršavih tkanina u nježnim, pastelnim bojama i iznenađujući dodaci poput resica pozicioniranih na grudima ili lepršavih šlepova na stražnjem dijelu tajica ovu je mini kolekciju pretvorila u savršene odjevne parnjake modnim dodacima. Cijela je kolekcija predstavljena u fashion filmu, a pobliže ju je moguće promotriti i na fotografijama iz lookbooka na kojima je model Tihana Iva Prolić i koje je izradila fotografkinja Martina Kenji.Ova kolekcija je odgovor na vječno žensko pitanje pred prepunim ormarom: ''Što obući?''' kojeg su Ana i Marija servirale uz napomenu da je ovo kolekcija koja, kako joj to i sam naziv govori, nema sezonu kojoj pripada već je načinjena tako da se nosi bilo kada te da se ne diskriminira svrstavanjem u dnevnu ili večernju odjeću/dodatke.Ana Fucijaš modna je dizajnerica, Marija Koštić je tekstilna dizajnerica. Obje su i kostimografkinje. Žive i rade u Zagrebu, stvaraju u svom posebnom svijetu, a rezultate svoga rada rado dijele sa svima.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Ne tražite dalje,  našli ste Desigual kaput.

Trendovi

Zlatni, srebrni i dijamantni nakit zagrebačka obitelj Prahir kreira već više od pola stoljeća.

Fashion report

Havaianas kolekcije sandala naglasak stavljaju na udobnost i eleganciju gdje god se nalazili.

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.