Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
izabela marić
izabela marić

Duh i tijelo

3 načina da brzo napunite baterije

Umjesto poslijepodnevne kave, uključite jednu od ovih tri jednostavnih praksi kada vam je potrebno napuniti baterije.

Umjesto poslijepodnevne kave, uključite jednu od ovih tri jednostavnih praksi kada vam je potrebno napuniti baterije.

U svijetu koji cijeni zaposlenost i prenatrpanost obavezama, odvajanje vremena za sebe čini se kao luksuz. Međutim, uzmite u obzir ovo: usprkos punjenju naših telefona preko noći, u nekom trenutku dana baterija je prazna i ulazi u način rada niske potrošnje s ograničenom funkcijom umjesto pune sposobnosti. Ali ako ga napunimo samo nekoliko minuta, vraća se u produktivnije stanje. Mi funkcioniramo na isti način.

Naša energija je temelj svega što radimo. Energija je naša sposobnost obavljanja posla i intenzitet kojim ga obavljamo. Dok je vrijeme ograničeno, energija je obnovljiva. Dopunjavanjem goriva samo nekoliko minuta, povećavamo svoju sposobnost da ostanemo učinkoviti ostatak dana.

1. Polagano istezanje

Yoga na stolici je prekrasan način vježbanja nježnih pokreta i svjesnosti. Bilo da ste na poslu, kod kuće ili jednostavno želite uključiti malo opuštanja u svoj dan, yoga na stolici je savršena za vas. Yoga na stolici se fokusira na svijest i integritet kralježnice, pomažući vam da pronađete dužinu kroz kralježnicu za bolje držanje i protok energije. Pogodna je za starije osobe i sve koji traže nježniju praksu. Dovoljno je izdvojiti nekoliko minuta dnevno i uživati u pažljivom istezanju, disanju i opuštanju.

2. Svjesno disanje

Duboko disanje pomaže smanjiti tjeskobu i fizičke manifestacije stresa, uključujući povišeni krvni tlak. Također može poboljšati fokus.

Kvadratno disanje: duboko udahnite kroz nos brojeći do četiri, zadržite dah brojeći do četiri, polako izdahnite kroz nos brojeći do četiri i zadržite dah brojeći do četiri. Kvadratno disanje je odlično protiv anksioznosti. Ponovite 5-10 puta.

Disanje dijafragmom (trbušno disanje): Udobno se smjestite u stolicu s ravnim leđima. Položite desni dlan na prsni koš, a lijevi dlan na trbuh. Duboko udahnite kroz nos brojeći do četiri i izdahnite kroz nos brojeći do četiri. Osjećajte kako se trbuh sa udahom širi kao da se balon napuhuje, a sa izdahom skuplja, kao da se balon ispuhuje. Ponovite 10 puta.

3. Zahvalnost

Dijeljenje ljubaznosti i pozitivnih gesta povećava razinu oksitocina. Nazovite nekoga, pošaljite e-mail ili pismo. Prisjetite se tri stvari na kojima ste zahvalni taj dan i zapišite ih u svoj dnevnik.

Kako biste napunili baterije tijekom vikenda, pozivam vas na besplatni Wellbeing vikend na vodi. Opustite se uz jogu, šumsku kupku i zvučnu kupku uz modrozelenu boju rijeke Slunjčice, u jedinstvenom okruženju destinacije Slunj Rastoke.

Detalji na linku:

https://slunj-rastoke.hr/2024/05/29/weelbeing-vikend-na-vodi

Namaste,

Izabela Marić,

yoga učiteljica i certificirani holistic coach (www.verbasana.com)

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.