Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

35.000 kuna za nezaposlene

Na manifestaciji "Kako do posla", u mogućnosti ste osvojiti edukacije u vrijednosti od 35.000 kuna.

U organizaciji časopisa i news portala Poslovni savjetnik u Avenue Mallu 29. i 30. siječnja (subota i nedjelja) od 17. do 18.30 sati održat će se javna edukativna manifestacija pod nazivom "Kako do posla“.

Tijekom dva dana vrhunski stručnjaci iz prakse educirati će posjetitelje o tome kako napisati dobar životopis i molbu za posao, gdje konkretno tražiti posao, kako se pripremiti za selekcijski intervju, kako se odjenuti za intervju, kako se izdvojiti iz gomile kandidata, kako pokazati motivaciju za posao. Nezaposleni će također saznati više o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji i o tome koja su neetična pitanja na razgovoru za posao. Sjećate li se nedoumica oko odgovora na pitanje u intervjuu “Zašto mislite da bismo trebali zaposliti baš vas?” Na edukaciji Poslovnog savjetnika naučit ćete zašto da zaposle baš vas.

Gosti predavači manifestacije su Jasmina Bjelica, Gordana Kastrapeli, Andreja Marcetić, Jasna Belamarić, Marija Novak Ištok i Igor Milinović, dok je voditeljica programa Sanja Hrvojević Beganović.

Bez iluzija: Za one koji znanjem i zalaganjem dolaze do posla

Časopis Poslovni savjetnik u suradnji s konzultantskom tvrtkom Proago prošle godine je proveo internetsko istraživanje na temu "Kako se u Hrvatskoj dolazi do posla“. Ispitanici smatraju kako su veze, stručnost, pristanak na jeftiniji rad ispod minimuma, pa čak i mito, tehnike kojima se građani služe i na koje se odlučuju ne bi li uspjeli i dobili posao.Čak 62% ispitanika smatra da građani u Hrvatskoj najčešće do posla dolaze preko veze, dok ih 20% smatra da se do posla dolazi trudom i dokazivanjem. Zanimljivo je s druge strane kako 32% ispitanih misli da je do svoje sadašnje pozicije u tvrtki došlo radom i zalaganjem, a 25% izjavilo ih je kako su uspješno prošli na natječaju za posao.

"Ova edukacija održava se upravo za one posjetitelje koji se redovno javljaju na natječaje za posao, idu na selekcijske intervjue i posao traže isključivo vlastitim trudom i zalaganjem ma koliko god to teško i mukotrpno bilo. Smatramo kako ih treba nagraditi i pomoći im u njihovim nastojanjima da se čim prije zaposle, stoga smo im i omogućili ovu besplatnu edukaciju“, kaže Sandra Mihelčić, glavna urednica i direktorica Poslovnog savjetnika.

35.000 kuna najsretnijim nezaposlenima

"Nekima od "najsretnijih nezaposlenih“ posjetitelja poklonit će se i vrijedne nagrade u vidu besplatne edukacije u iznosu od čak 35.000 kn uz potporu Alana Žepeca, Kristine Horbec, Gordane Kastrapeli, Mladena Jančića, Inge Lalić i Barbare Samardžije. Omogućit ćemo im da se nakon same manifestacije dodatno educiraju iz područja komunikacijskih, prodajnih i prezentacijskih vještina, druženje s life coachom, a za one koji žele u vlastiti poduzetnički pothvat savjetom ćemo pomoći da to i učine",  kaže Sandra Mihelčić.Prema analizi stručnjaka s tržišta rada, iako se osjeća generalni pad potražnje za zaposlenicima, još uvijek se nudi veliki broj otvorenih pozicija. Uglavnom se traže profesionalci nižih i srednjih razina u prodajnoj branši i drugim ekonomskim zanimanjima, dok se osjetno smanjio broj otvorenih viših pozicija u menadžmentu. Gotovo svaki stručnjak s tržišta rada također napominje kako je za nezaposlene osobe koje otežano pronalaze nove pozicije najvažnije povećanje vlastite konkurentnosti na tržištu rada. Jer ulaganje u obrazovanje je dugoročno isplativa investicija.

Online-zagreb.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Dobar posao

Čak i 20 godina kasnije neki poslovni savjeti zlata vrijede.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.