Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

4 wellness rituala koje morate isprobati

Već jedan odlazak u wellness može biti korisno i zdravo iskustvo. Stoga je odabir tretmana i rezervacija termina u što kraćem roku dobra ideja.

Činjenica je da odlasci u wellness postaju popularniji iz godine u godinu, i to s razlogom.

Prebrz životni tempo za posljedicu ima nezdrav način života koji uključuje premalo slobodnog vremena, nemjerljive količine stresa, stalnu dostupnost i prehrambene navike koje nisu za pohvalu. Kao jednostavno sredstvo za odmak od svakodnevice te vraćanje ravnoteže duha i tijela sve se češće nameće upravo wellness.

Wellness rituali najbolji su izbor ako se želite maksimalno regenerirati u kratkom vremenu jer kombiniraju više djelotvornih tretmana. Mogu biti jednostavni ili nešto prošireniji, a vrlo često kombiniraju tretmane masaže, pilinga, saune i pakunga (zamatanja tijela u foliju radi boljeg upijanja aktivnih tvari). Dobra je stvar i to što su često jeftiniji od svakog tretmana zasebno.

U nastavku pročitajte o wellness ritualima koji će vas potaknuti da odmah rezervirate svoj termin za wellness u Zagrebu.

 

SPA ritual hanakasumi rukavicom

Glavni cilj tretmana je djelovati na oporavak organizma od vanjskih stresnih čimbenika. Tretman poboljšava elastičnost kože, potiče detoksikaciju i mikrocirkulaciju čime se aktivira prirodni obrambeni mehanizam organizma.

Tretman započinje nježnim pilingom tijela koji se radi posebnom japanskom rukavicom Hanakasumi, a nakon pilinga slijede opuštajući trenuci u spa zoni i masaža kako bi se tijelo u potpunosti opustilo. Ukupno trajanje tretmana je 75 minuta.

Essential Drain spa ritual

Ova vrsta tretmana djeluje na cijelo tijelo, a posebno je djelotvorna kod slabe cirkulacije, natečenosti i nakupljanja vode. Pomaže uklanjanju osjećaja tromosti i natečenosti. Također, velika je pomoć u borbi protiv edematoznog celulita.

Uključuje infracrvenu saunu i drenažu, a ukupno traje 60 minuta.

Mediteranska masaža s pilingom tijela

Za sve one koji vole mirise i blagodati Mediterana, ova masaža će ih tamo i odvesti. Kako bi se koža što bolje pripremila za opuštajuću masažu, tretman započinje posebno pripremljenim pilingom. Za masažu se koriste ulja s esencijama Mediterana koja osvježavaju, obnavljaju i hrane kožu tijela.

Tretman traje 75 minuta u kojih ćete osjećati kao da ste negdje drugdje.

Delicious scrub

Ritual koji garantira savršeno glatku kožu zdravog, blistavog i svježeg izgleda. Uključuje cijelo tijelo, a nakon njega koža je osjetno mekana, hidratizirana i nahranjena.

Prepuštanje ovakvim i sličnim wellness ritualima imat će pozitivan utjecaj na vaš um i tijelo, a neke od konkretnih blagodati koje ćete osjetiti i vidjeti su: opuštanje mišića te smanjivanje bolova u zglobovima i mišićima; smanjivanje stresa; izbacivanje štetnih toksina iz organizma stimulacijom limfe; čišća, sjajnija i zdravija koža; te dublji san zbog povećanja doze endorfina i povećanja tjelesne temperature.

Wellness je u svojoj srži zapravo filozofija i životni stil s krajnjim ciljem usvajanja navika koje pozitivno utječu na zdravlje i kvalitetu života. Bilo da se radi o dobro izbalansiranom obroku ili cijelom wellness ritualu svaka akcija koja može dovesti do poboljšanja vlastitog duhovnog i tjelesnog stanja je uvijek dobrodošla.

Već jedan odlazak u wellness može biti korisno i zdravo iskustvo. Stoga je odabir tretmana i rezervacija termina u što kraćem roku dobra ideja.

Više

Duh i tijelo

Jesen je godišnje doba koje donosi prekrasne promjene u prirodi, ali i zahtijeva posebnu njegu za našu kožu i tijelo. Uostalom, svi znamo kako...

Putovanja

Zamislite mjesto na kojem se stapaju antički šarm, moderna turistička ponuda, luksuz koji garantira vrhunski doživljaj za sva osjetila, a sve to na samo...

Putovanja

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Duh i tijelo

Pružite svome tijelu sve ono što mu treba kako bi bezbrižno izguralo nadolazeću hladnu zimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.