Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

5 kistova za šminkanje koje morate imati u svom priboru

Početniku u šminkanju odabir prikladne i kvalitetne četkice za šminku može djelovati prilično zbunjujuće.

Kada zakorače u svijet šminke, djevojke uglavnom rade jednu te istu grešku, a to je da se posvete istraživanju proizvoda, ali ne i alata kojim će taj proizvod nanijeti. Početniku u šminkanju odabir prikladne i kvalitetne četkice za šminku može djelovati prilično zbunjujuće.

Kvalitetni kistovi neophodni su za bolje nanošenje šminke, no kako odabrati onaj pravi i je li ih doista potrebno imati sve?

Zašto kistovi, a ne prsti?

Kist za highlighter, konturu, tekući puder i puder u kamenu te mnogi drugi kistovi različitih oblika i veličina igraju bitnu ulogu u postizanju besprijekornog makeupa. Vrlo je lako izgubiti se u moru svih njih i posegnuti za najpouzdanijim alatom – svojim prstima. Iako puder možemo izblendati prstima, pa čak i sjenu do određenih granica, ponekad nam one nisu dovoljne za postizanje preciznosti i ujednačenog izgleda.

Prije nego što vam kažemo pet najpotrebnijih kistova, potrebno je uputiti vas na materijal od kojeg se kistovi mogu izraditi. Postoje kistovi od sintetičke i prirodne dlake, a koriste se ovisno o vrsti proizvoda koji nanosimo.

  • Kistovi od sintetičke dlake – Kistovi od sintetičke dlake izrađeni su od najlona, ​​poliestera ili taklona. Ovi kistovi su pristupačniji od kistova od prirodne dlake, ali jednako dobri i korisni. Idealni su za nanošenje tekućih ili kremastih proizvoda kao što su tekući puder, korektor ili kremasto sjenilo.
  • Kistovi od prirodne dlake – Dlaka ovih kistova je životinjskog porijekla, odnosno dobiva se od npr. koza, vjeverica, konja ili samura. Upijaju proizvod pa nisu prikladni za tekuće proizvode, već se koriste za nanošenje proizvoda u prahu.

Koji tip kista trebate ovisi o proizvodima koje koristite, a u nastavku pročitajte kojih pet kistova trebate za svakodnevno šminkanje.

Osnovni kistovi za makeup

Osnovni kistovi za makeup mogu varirati ovisno o preferencama i potrebama pojedinca, mi predlažemo one najvažnije koji obično pokrivaju osnovne potrebe.

Kist za tekući puder

Kistovi za puder mogu biti ravni, koso rezani, blago zaobljeni, ili tzv. “skunk” kist. Plosnati kistovi zadržavaju više proizvoda pa su bolji za nanošenje tekućeg pudera, dok su “skunk” kistovi idealni za postizanje “airbrush” efekta, odnosno glatke podloge.

Kistovi za praškaste proizvode

Za proizvode u prahu koriste se pufnasti kistovi čija vlakna nisu pregusta, pa se proizvod nanosi u ravnomjernom i tankom sloju. S njima možete nanijeti konture, bronzer, rumenilo, kao i puder za učvršćivanje.

Također, ovisno o vrsti proizvoda, potrebno je odabrati odgovarajuću veličinu. Za nanošenje kontura najčešće se koriste kosi kistovi koji pristaju uz jagodice i omogućuju lakše blendanje.

Za učvršćivanje pudera koristite veće, pufaste kistove kako biste matirali lice u manje poteza.

Kist za rumenilo je manji od onog za puder u prahu ili puder u prahu, može biti i malo gušći ovisno o efektu koji želite postići, odnosno više ili manje pigmenta.

Kist za nanošenje korektora

Kistovi za korektor se koriste za nanošenje tankog sloja oko očiju. Kako se radi o osjetljivoj i tankoj koži, važno je nanositi proizvod laganim pokretima kako se ne bi stvorile sitne bore. Ovi kistovi također mogu biti ravni ili zaobljeni – slično kistovima za blendanje sjenila.

Ovim kistovima možete prekriti i neke manje nepravilnosti na licu poput mrlja, prištića i slično.

Kist za sjenu

Postoje različite vrste ovih kistova, no dva najpotrebnija su manji puffy kist za blendanje oštrih rubova i postizanje besprijekorne sjene te ravniji za nanošenje sjene prvo na kapak.

Također možete koristiti ravni kist za nanošenje sjene ispod donje linije trepavica ako ne želite investirati u kist za precizno nanošenje.

Kist za ajlajner

Ako ne koristite tekući ili flomaster ajlajner, trebat će vam kist za gel ajlajner. Ovi kistovi su manji, ravni i zakošeni na vrhu. Tu su i izrazito tanki kistovi za eyeliner koji omogućuju puno preciznije nanošenje.

Ove kistove također možete koristiti za popunjavanje obrva i iscrtavanje preciznih dlačica.

Za malo iskusnije makeup entuzijaste

Osim ovih kistova, postoji još nekoliko vrsta koji su vrlo korisni, posebno za različite tehnike i načine nanošenja.

Za nanošenje highlightera koriste se fen kistovi, ali postoje i manji pufnasti kistovi s dužim vlaknima. Što se tiče preciznijeg rada i nanošenja sjene, koriste se kistovi s kraćim vlaknima. Iste te kistove možete koristiti za nanošenje highlightera u kutove očiju.

Ruževe jarkih boja, poput crvenog, najbolje je nanositi kistom za usne kako biste definirali konture i precizno nanijeli ruž.

Također, spužvice, odnosno beauty blenderi, sve se više koriste za nanošenje i blendanje tekućeg pudera. Pozitivna strana je što puder izgleda potpuno prirodno, kao da je samo vaša koža, dok je negativna strana što troše puno više proizvoda jer ga upiju tijekom nanošenja.

Vaša kolekcija kistova će rasti kako vaše potrebe rastu s iskustvom. No, ovih pet kistova više je nego dovoljno, a kvaliteta rezultata prvenstveno ovisi o pravilnoj uporabi samog alata.

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Prepoznat po vrhunskim formulacijama koje se nalaze u koloritnoj, jedinstvenoj ambalaži, OGX šamponi, regeneratori te proizvodi za njegu i stiliziranje prava su kozmetička poslastica...

Savjeti i preporuke

Skincare rutina za tople i sunčane dane trebala bi biti što jednostavnija, a opet dovoljno učinkovita da očisti kožu, hidrira je i zaštiti od negativnog...

Darivanje

Postoje brojni preparati i brojni sastojci koji boostaju kolagen, ali određeni sastojci doslovno brišu godine s vašeg lica.

Savjeti i preporuke

Dehidrirana koža može biti uzrokovana raznim vanjskim faktorima s kojima ste svakodnevno u doticaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.