Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

5-minutni antistres program koji vam baš treba!

Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu.

I sami znamo koliko je ovo lakše reći nego stvarno učiniti. No, vrijedi pokušati! Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu. Koliko god bili zauzeti opravdanje za izbjegavanje sljedećih savjeta nećete imati jer je za njih potrebno samo 1 posto dana. Naime, za osjećaj opuštenosti i povećanje produktivnosti dovoljno je odvojiti tek 5 minuta vremena.

Uživajte u laganom obroku

Jednostavan i zdrav obrok može biti u isto vrijeme pobuda vašem organizmu i način rješavanja stresa. Koncentrirajte se na hranu i zaboravite na sva sredstva komunikacije koja bi vas mogla omesti u esenciji okusa. Kušajte komadić crne čokolade ili popijte šalicu crnog čaja koji pomažu pri smanjenju kortizola – poznatog kao hormona stresa.

Prošećite se

Ostavite stresne misli kod kuće ili za radnim stolom i zaokupite moždane vijuge ugodnom šetnjom. Bilo da živite u gradu ili da vaše okruženje predstavlja ugodna tišina sela, svaka šetnja je dobrodošla.

Rastegnite se

Slušajte svoje tijelo i pratite vlastitu intuiciju. U trenutku kada osjetite da se preko vaših leđa prevalio sav posao ovog svijeta uzmite pauzu od 5 minuta i oslobodite negativnu energiju. Jednostavnim rastezanjem i opuštanjem ramena oslobodite svoje tijelo i um od napetosti.

Otputujte u mirnije krajeve

Vizualizirajte svoj mali privatni raj i zaboravite brige. Tek kada spoznate svoje negativne emocije moći ćete se i osloboditi od njih.

Nazovite prijatelja

Napravite odmak od ustaljene navike stalnog slanja sms-ova. Sljedeći put nazovite prijatelja i odagnajte stres pokojom toplom riječi. Istraživanja su potvrdila da se ljudi koji imaju bliskog prijatelja bolje nose s bolestima i stresnom svakodnevicom. Niti jedna psihoterapija vam neće pomoći kao razgovor s nekim tko vas razumije i pruža podršku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Pružite svome tijelu sve ono što mu treba kako bi bezbrižno izguralo nadolazeću hladnu zimu.

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Duh i tijelo

Sve ste razdražljiviji, umorniji, dani postaju kraći, a hladne noći sve duže… Pitate se, kako stati na kraj ovim turobnim jesenskim brigama?

Advertisement