Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

5-minutni antistres program koji vam baš treba!

Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu.

I sami znamo koliko je ovo lakše reći nego stvarno učiniti. No, vrijedi pokušati! Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu. Koliko god bili zauzeti opravdanje za izbjegavanje sljedećih savjeta nećete imati jer je za njih potrebno samo 1 posto dana. Naime, za osjećaj opuštenosti i povećanje produktivnosti dovoljno je odvojiti tek 5 minuta vremena.

Uživajte u laganom obroku

Jednostavan i zdrav obrok može biti u isto vrijeme pobuda vašem organizmu i način rješavanja stresa. Koncentrirajte se na hranu i zaboravite na sva sredstva komunikacije koja bi vas mogla omesti u esenciji okusa. Kušajte komadić crne čokolade ili popijte šalicu crnog čaja koji pomažu pri smanjenju kortizola – poznatog kao hormona stresa.

Prošećite se

Ostavite stresne misli kod kuće ili za radnim stolom i zaokupite moždane vijuge ugodnom šetnjom. Bilo da živite u gradu ili da vaše okruženje predstavlja ugodna tišina sela, svaka šetnja je dobrodošla.

Rastegnite se

Slušajte svoje tijelo i pratite vlastitu intuiciju. U trenutku kada osjetite da se preko vaših leđa prevalio sav posao ovog svijeta uzmite pauzu od 5 minuta i oslobodite negativnu energiju. Jednostavnim rastezanjem i opuštanjem ramena oslobodite svoje tijelo i um od napetosti.

Otputujte u mirnije krajeve

Vizualizirajte svoj mali privatni raj i zaboravite brige. Tek kada spoznate svoje negativne emocije moći ćete se i osloboditi od njih.

Nazovite prijatelja

Napravite odmak od ustaljene navike stalnog slanja sms-ova. Sljedeći put nazovite prijatelja i odagnajte stres pokojom toplom riječi. Istraživanja su potvrdila da se ljudi koji imaju bliskog prijatelja bolje nose s bolestima i stresnom svakodnevicom. Niti jedna psihoterapija vam neće pomoći kao razgovor s nekim tko vas razumije i pruža podršku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Moguće je poboljšati samopoštovanje ako to učinimo na pravi način.

Savjeti stručnjaka

Stres se vrlo česti naziva tihim ubojicom, najčešće potajno, ali konstantno utječe na naš organizam.

Zanimljivosti

Prije nego što si takvim ponašanjem zaista ozbiljno ugrozite zdravlje, donosimo vam nekoliko stručnih savjeta koji dokazano uklanjaju brigu.

Duh i tijelo

Ako ste i vi među onima koji i nakon što završe s poslom osjećaju napetost, razdražljivi su ili se pak mentalno nikako ne mogu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.