Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

5 najgorih izgovora za prekid

Za one manje hrabre, ovo su najčešći izlazi!

Iskrenost je uvijek najbolji recept kod prekida. Ujedno je i najteži recept, jer osoba koja prekida ne želi povrijediti partnera i njegove osjećaje. Uglavnom se bojimo iskrenosti i direktnog suočavanja, pa se često prilikom prekida koristimo izgovorima i ne govorimo prave razloge.

Koji su najčešći izgovori koje svi koristimo kada želimo lako i bez osjećaja krivnje izaći iz veze:

1. Treba mi prostora

Stručnjaci se slažu kako je ovo besmislen izgovor. Za one osobe koje želimo vidjeti uvijek ćemo pronaći vrijeme, kao i za zajedničke aktivnosti. Kada osoba koristi ovaj izgovor, znači kako se želi bez problema izvući iz veze, ili joj ne odgovara monogamna veza. Vjerojatno bi se i dalje rado viđala s vama, ali ne u isključivoj vezi.

2. Nisi ti kriv/a, ja sam

Ovaj izgovor treba stvoriti privid kako kod osobe koja prekida postoje osobni problemi. Nastoji se postići učinak kako ta osoba nije dovoljno dobra za svog partnera, vrijedna njega ili nje, te je stoga najbolje rješenje prekid. Ovakav izgovor koriste osobe koje se "nježno" žele izvući iz veze. Vrlo rijetko, složit ćete se, netko doista smatra kako nije dovoljno dobar.

3. Prolazim kroz težak period u životu

Pod brojem tri krije se jedna od najlošijih izlika za prekid. Kada je veza u dobrom stadiju, a stvari se kreću pozitivno, onda partneri provode puno vremena zajedno. No, kada jedna osoba smatra kako ne dobiva dovoljno iz veze, na površinu se izvlači ova isprika. Razmislite, ako vam partner govori kako se ne osjeća dobro kad je s vama, očito stvari ne funkcioniraju i nitko ih ne može popraviti.

4. Tek sam izašao/la iz duge veze

Ovaj izgovor može biti štetan za osobu koju se ostavlja, jer ju se uspoređuje s nekim drugim. Pasivno-agresivni pristup često se pretvara u "izlaz u slučaju nužde!". Partner polako naziva sve rjeđe, ne viđate se istim tempom kao ranije, a kada ga konfrontirate, on samo prizna kako vas više ne može viđati. Možda se čak nada vas kako ćete vi prvi prekinuti, ukoliko vam je njegovo ponašanje do te mjere dojadilo.

5. Nemam dovoljno vremena za tebe

Nakon ovakvog prekida, pripremite se na izlaganje o tome koliko su trenutno obitelj i posao velika obveza. Osoba koja ostavlja vjerojatno će se pozvati na činjenicu kako se prijatelji žale zbog rijetkih susreta.

Koja god izlika bila iskorištena prilikom prekida, ne utječe na činjenicu kako je vezi došao kraj. Zato je bolje skupiti hrabrost i iskreno reći pravi razlog prekida – to dugujete dosadašnjem partneru, ali i sebi!

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Njegovo ponašanje otkrit će vam status veze.

Seks

Unatoč brojnoj literaturi, internetu i emisijama o ovoj temi, mnogi pogrešno vjeruju u istinitost nekih od uvriježenih mitova...

Seks i osjećaji

Postoji jedan fenomen kojem ste sigurno svjedočili, a koji se događa ženama diljem svijeta.

Seks

Najjednostavnija definicija 'prijateljstva s povlasticama' je odnos u kojem se dvoje ljudi viđaju zbog seksa, uz međusobni dogovor da je među njima bitan seks,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.