Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

5 najokrutnije odjevenih

Lista poznatih osoba u Hrvatskoj koje nose životinjsko krzno.

Svako doba nosi svoje običaje i trendove, pa tako i one odjevne. Nekad davno ljudi su imali običaj nositi na sebi životinje kako bi se zaštitili od ekstremnih vremenskih uvjeta, a negdje to čine i danas. Odijevanje u krzno ubijenih životinja nekad je možda i značilo preživjeti ili se smrznuti dok odijevanje krzna i ubijanje životinja zbog istog u 21. stoljeću, uz svu silu raznolikih kvalitetnih neživotinjskih materijala koji nam jamče toplinu, eleganciju, privlačnost i ljepotu, ne može predstavljati ništa drugo nego sramotnu ostavštinu nasilno reinkarnirane prošlosti gonjene profitom.

Modna osviještenost, osobito suvremenog doba, izražava se kreativnim dizajnom i stilom, a ne krznom životinja, čiji gubitak za njih ujedno znači gubitak života. S dijelovima tijela mrtvih životinja na sebi kao ukrasima, može se biti privlačan jedino onima koji su svojim svjetonazorima i duhom ostali u kamenom dobu. U 21. stoljeću nakaradno je pokazivati svoju nadmoć nad životinjama promicanjem zastarjelih obrazaca odijevanja.

Nažalost, neke medijski prisutne osobe u Hrvatskoj još uvijek ne slijede suvremene trendove, već privlače pozornost neosjetljivošću za patnju i groznu smrt životinja lomljenjem vratova, strujnim udarima, trovanjem i gušenjem. Njihov pokušaj da se nošenjem krzna prikažu modernima i u trendu izaziva podsmijeh, predstavljajući etički i modni promašaj.Prijatelji životinja sastavili su listu od pet najokrutnije odjevenih javnih osoba, koje dugogodišnjim nošenjem krzna pokazuju nedostatak suosjećanja prema milijunima životinja, mučenih i ubijenih zbog nečijeg eksponiranja. Iako te javne osobe ističu svoju ljubav prema psima i mačkama, nošenjem krzna izravno podupiru smrt pasa, mačaka, lisica, činčila, nerčeva, zečeva i ostalih životinja, čije ostatke nose.

Svoje pse često javno pokazuju s jednakim ponosom kao i svoju krznenu odjeću, ne shvaćajući koliko je neukusno imati živu životinju pokraj sebe, a istodobno na sebi nositi mrtve životinje. Njihove izjave kako ne mogu podnijeti patnju životinja, ali istodobno ljubav prema životinjama za njih nema veze s modom, ništa ne znače životinjama koje moraju umrijeti zbog te velike ljubavi.Neki životinjsko krzno navlače na sebe zato što smatraju da time postižu određeni status u društvu. No, nošenje životinjskoga krzna nije nešto što će donijeti ugled ili pak stvoriti dojam o profinjenosti i osobi s ukusom. Nošenje krzna također nikoga ne čini zavodljivim i seksipilnim, kao što ni brutalna analna elektrokucija, kojom se životinje ubijaju radi krzna, nije nimalo seksi niti glamurozna. Uzgoj životinja za krzno ima i pogubne posljedice za okoliš, a proces proizvodnje krzna dovodi do velikih opasnosti za zdravlje.Nitko, pa tako ni javne osobe, ne može više imati izgovor kako mu nije poznat proces nastanka krzna koje nosi ili kako je to irelevantno društveno pitanje. Ne mogu se opravdavati kako je nošenje krzna prihvatljivo jer životinje se ionako jedu i iskorištavaju. Promoviranje krzna etički je i civilizacijski nazadno i u potpunom raskoraku sa stilom i modom. Istinske zvijezde su one koje znaju nositi vlastitu osobnost i vrijednost, a ne krzno i kožu životinja, koje su spremne prihvatiti i živjeti prema spoznaji da ljepota dolazi iz suosjećajnog srca.

Najokrutnije odjevene javne osobe u Hrvatskoj:

1. Katarina Rautek
2. Marko 'Okrutni mačak' Grubnić
3. Maja Šuput
4. Indira Vladić
5. Vlatka Pokos

Prijatelji životinja pozivaju javne osobe i dizajnere da u svojim javnim istupima oštro osude ubijanje životinja zbog krzna, da odlučno osude proizvodnju, prodaju i nošenje krzna te da vlastitim primjerom pokažu modnu i etičku zrelost.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

S prepoznatljivim printevima i cvjetnim motivima, elegantnim i romantičnim haljinama, dizajnerica Anita Pokrivač slavi ljeto.

Beauty report

Po prvi puta, svoj hommage ovom univerzalnom jezičnom i modnom pojmu dao je i hrvatski brend nakita Karat Jewelry.

Fashion report

Rezultati su dio projekta „Fashion (Re)search“, niza istraživanja tržišta temeljenih na redovitom prikupljanju podataka, čiji je cilj pružiti aktualne i relevantne informacije medijima i...

Trendovi

Profinjen dizajn, ručni rad, najviši ekološki standardi i ultimativna praktičnost obilježja su svih Chic IB torbi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.