Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

5 najpoznatijih shopping ulica

New York, Pariz, Tokio…

Najpoznatije i najskuplje shopping ulice na svijetu prepune su luksuznih trgovina i popularnih modnih marki koje su u stanju platiti visoke cijene najma na prestižnim lokacijama. Popis najekskluzivnijih shopping ulica sastavila je konzultantska kuća Cushman&Wakefield, a na samom vrhu se nalaze:

Peta avenija, New York City

(naslovna slika)

Cijena neto najma iznosi između 90.000 i 100.000 kuna po kvadratu na godinu, čime je Peta avenija i dalje uvjerljivo najskuplja shopping ulica na svijetu. Pored velikih robnih kuća (Bergdorf&Goodman, Saks Fifth Avenue, Lord&Taylor,…) u ulici se nalaze sve međunarodne marke koje drže do svog imidža. Najpopularniji dio nalazi se između 34. i 59. ulice, a pored prodavaonica pozornost privlače Empire State Building i Rockefeller Center. Ulica je podjednako privlačna muškarcima (NBA Store, Niketown, Apple..), ženama (Tiffany,..) i djeci (American Girl Place, Disney,…).

Causeway Bay, Hong KongCijena neto najma iznosi oko 85.000 kuna po kvadratu na godinu, što Causeway Bay (na kineskom Tung Lo Wan) čini najskupljom ulicom u Hong Kongu. Na njenom mjestu su nekada glavnu riječ vodili ribari, ali su urbanizacija i masovno proširenje obalu pomaknuli nekoliko blokova niže. U ulici se izmjenjuju male ekskluzivne prodavaonice s ogromnim robnim kućama, poput japanskog Sogo-a na devet katova. Zanimljivo je da su brojne prodavaonice otvorene do dugo u noć, ponekad čak iza ponoći.

Avenue des Champs Elysées, ParizGodišnji neto najam po kvadratu iznosi oko 56.000 kuna. Avenija nije poznata samo po shoppingu nego i po kulturološkom značaju. Posebnu pozornost privlači velika Louis Vuitton trgovina u Art Deco stilu te niz finih, ali i skupih restorana. Parižani nastoje zadržati ekskluzivni karakter Avenije pa je tako 2007. odbijen zahtjev H&M-a za najam prodajnog prostora.

Via Montenapoleone, Milano
Godišnji neto najam po kvadratu iznosi oko 50.000 kuna. Radi se zapravo o četvrti koja nosi naziv Quadrilatero d'Oro (zlatni pravokutnik), a koja se nalazi sjeverno od Duoma. Via Montenapoleone najluksuznija je od svih pa tako u njoj svoje lokale imaju  Armani, Versace, Ferragamo, Ermenegildo Zegna, Misson Moschino i drugi. Cijene su paprene, a na nešto povoljnije ponude moguće je naići u siječnju i veljači ("saldi").

Ginza, TokioCijena neto najma iznosi oko 43.000 kuna po kvadratu na godinu. Ginza je najskuplja shopping ulica u Tokiju. Nije dugačka pa se Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Apple, Sony, doslovno nalaze jedan pored drugoga. Ginza je vikendima prepuna, a posebno atraktivna po noći kada se pale neonska svjetla i blještave reklame.

Najpoznatije shopping ulice

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Ginza Eau de Parfum Murasaki, miris koji spaja snagu i ženstvenost u polisenzornom iskustvu, od dizajna bočice do izražaja mirisa, uz blistavu Murasaki ljubičastu...

Fashion report

Preko 3000 modnih marki sniženih do 80%, više od 500 novih ponuda svaki dan i besplatan povrat samo su neke od pogodnosti BestSecret trgovine.

Događanja

Odaberite SuperCard poklon karticu, s kojom ćete sigurno obradovati najmilije za koje želite da uživaju u čaroliji darivanja.

Gastronomija

Kolač Uskršnja Golubica ili Colomba Pasquale jedan je ključnih simbola ovog velikog kršćanskog blagdana, ne samo u religijskoj ikonografiji, već i blagdanskim tradicijskim jelima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.