Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

5 pravila za uspješnu kupovinu cipela

Dobar savjet zlata vrijedi.

Kupujte ih predvečer, svakako ih probajte i birajte samo one ugodne – to su tek neki od savjeta ortopeda za što uspješniju kupovinu cipela.

1. Što kasnije – to bolje

S obzirom na to da naše noge (i stopala) do kraja radnog dana obavezno nateknu, cipele će vam, ako ih kupujete ujutro, do večeri vjerojatno biti pretijesne.Stoga je kasni šoping najbolja opcija kad su cipele u pitanju.

2. Promjene su neminovne

Trudnoća, debljanje i godine mogu uzrokovati produljivanje i proširivanje stopala. Do promjena može doći i na njihovom luku. Također, ako je jedno stopalo duže od drugog, kupite cipele u veličini onog dužeg. Ako kupujete sportsku obuću, ostavite prostor širine prsta između nožnog palca i cipele kako biste mogli obući deblje čarape.

3. Svakako ih isprobajte

Veličina cipela može varirati od proizvođača do proizvođača. Razlike su moguće čak i unutar iste marke.Stoga zamolite prodavača da vam, osim vaše veličine, donese i par cipela pola broja veći i/ili manji.

4. Ponesite i odjeću

Ako kupujete cipele za određenu haljinu ili pak hlače, svakako ponesite spomenute komade sa sobom kako biste odmah vidjeli cijeli outfit. Ako kupujete štikle, svakako ponesite i najlonke. Cipele nikada nemojte isprobavati na čarape koje u datom trenutku nećete nositi.

5. Poštujte intuiciju i dobar osjećaj

Ako se u nekim cipelama ne osjećate dobro (ma koliko one lijepe bile) nemojte ih kupiti. Pravi par ćete prepoznati čim ga obujete. One će vam savršeno pristajati i u njima ćete se osjećati kao da hodate po oblacima. Ako vam cipele stvaraju čak i najmanju neugodnost – odmah odustanite od kupovine.U njima ćete provesti veći dio dana pa one prije svega moraju biti ugodne i funkcionalne.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Dobar posao

Posla ima previše, plaće su manje, otkazi su postali kao dobar dan, a tenzije zbog situacije, k tome dodajte i globalnu situaciju pandemije, neminovne...

Drama Queen

I kćeri bi htjele promijeniti očeve i majke bi htjele promijeniti sina. Nekad bi i sestra htjela promijeniti brata.

Život u dvoje

Kakvi god bili razlozi prekida, potrebno je dopustiti da prođe neko vrijeme nakon kojeg je moguće sasvim preboljeti bivšu vezu.

Fashion report

Dolaskom ljeta i vrućina, biramo laganije materijale i odjeću koja dopušta koži da diše. Savjetujemo da svakako nosite što svjetlije boje i lagane materijale.

Advertisement