Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
štedjeti
štedjeti
Foto: Stocksnap.io

Financije

5 situacija za koje svaka žena treba štedjeti

Postoje određene faze u životu svake žene koje se financijski planiraju, a mi ih nabrojali čak pet

Muškarci i žene nisu isti. Različito su građeni, različito razmišljaju, ali i štede. Postoje određene faze u životu svake žene koje se financijski planiraju.

Žene u prosjeku žive duže, rađaju i bave se (više) djecom, a izgleda da se i više brinu za roditelje koji stare. Donosimo vam kratke savjete za moguće situacije u kojima ćete sigurno naći, a za koje ćete trebati štedjeti.

1. Štednja za mirovinu

Žene žive duže od muškaraca, prosječno 5 do 10 godina duže. Dugovječnost znači i duži period u mirovini. Statistike pokazuju da žene zarađuju manje, ali i odlaze ranije u mirovinu, zbog toga je vrlo važno krenuti čim ranije štedjeti.

2. Fond za hitne slučajeve

Svi prigovaramo kako zbog,većinom niskih primanja i sve većih troškova života ni nemamo od kuda štedjeti, ali – nikad se ne zna. Malim izdvajanjima, čak u nekoj drugoj banci, u kojoj ne primate plaću, stavljajte “novac sa strane“ za preživljavanje u slučaju, recimo, gubitka posla, bolesti i slično. I ne mislimo ovime potezati crne teme.

3. Brak

Organizirati vjenčanje prilično je skupo. To znaju i ptice na grani. Sjetite se samo troškova najma haljine ili dvorane. Čak i ako niste pre rastrošni, a većinu toga vidite kao “cirkus”, ipak je troškova puno.

4. Rodiljni dopust

Roditi dijete je predivno, uzbudljivo, neki će reći i stresno, ali i košta. Nije čudno da svi koji po prvi puta postaju roditelji više izostaju s posla. Činjenica je i da se očevi rjeđe odlučuju za roditeljski dopust. Naknade su niske. Zato, štedite.

5. Briga o roditeljima

Istraživanja su pokazala da kćeri dva puta više vode brigu o roditeljima nego sinovi. Ako roditelji i imaju svoju mirovinu, sigurno je niska ili će to biti, sudeći prema trenutnom stanju. Važno je imati plan kako se za njih pobrinuti kada ostare, bilo financijski ili za odgovarajuću skrb.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Financije

Mnoga dosad provedena istraživanja pokazala su da gotovo polovica odraslih ljudi nema ušteđevine ili pak je taj iznos premalen da bi pokrili nenadane troškove.

Financije

Budući da obuhvaća mnoštvo proizvoda, oprema i odjeća za bebe su segment u koji novopečeni roditelji ulažu najviše novca.

Horoskop

Astrolozi najavljuju jesen kao period pozitivnih promjena, a evo što očekuje svaki horoskopski znak na području obilja.

Istaknuto

7 stvari u kojima žene prednjače nad muškarcima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.