Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

5 stvari koje nikada ne biste trebali trpjeti u vezi

Postoje veze koje su bezveze i koje treba što prije okončati kako svoje vrijeme i energiju ne bismo trošili na pogrešnu osobu…

Kada je ljubav u pitanju spremni smo na svašta – gaziti preko vlastitih načela, poniziti se toliko da se ne možemo pogledati u zrcalu, bezobrazno opraštati, ne spavati, ne jesti… Isto tako kako smo spremni na sve kada volimo, prava ljubav ništa od toga nikada ne bi tražila. Ne treba trpjeti u vezi.

No, rijetke su takve – podrazumijevaju zrele, cjelovite osobe koje su sigurne u sebe i u partnera. S obzirom na to da su takvi ljudi rijetki (a još su rjeđi takvi savršeni tandemi) pa je velika vjerojatnost da naletimo na neku budalu, isto tako da i mi nekome budemo loše iskustvo.

U nastavku donosimo pet stvari koje nitko ne bi trebao trpjeti u vezi.

Nevjeru

Varanje je nedopustivo u bilo kojem odnosu, a kamoli ne u onome koji bi trebao biti najpouzdaniji i najintimniji. No, jedno je teorija, drugo je praksa. Istraživanje koje je provedeno sredinom prošle godine poznati svjetski proizvođač prezervativa, pokazalo je da svaki pet Hrvat ili Hrvatica vara svog bračnog partnera. Zašto to trpjeti u vezi?

Ne postoji strogo definirana granica prevare pa će je onaj koji vara nastojati relativizirati. I dok će za njega to biti “samo poruka”, “samo poljubac” ili “dogodilo se samo jednom”, vi slušajte svoj želudac i ne prelazite preko onoga što smatrate nedopustivim.

Prelaženje granica

Za zdrav partnerski odnos, bitno je međusobno poštovati granice. Granice u ljubavnoj vezi? Zvuči kontradiktorno, no nije. Svatko od nas ih ima, dio su našeg identiteta. Ako ih vaš partner ne poštuje, vrijeme je da se zapitate jeste li na prvome mjestu ili bi sreću trebali potražiti negdje drugdje.

Kada god imate osjećaj da ste ugroženi u bilo kojem pogledu ili da morate sami sebe braniti od osobe uz koju biste se trebali osjećati zaštićeno, vrijeme je da “dignete sidro”.

Manjak komunikacije

Temelj jake veze je iskrena, jasna i otvorena komunikacija. Na njoj se gradi povjerenje, razumijevanje i emocionalna povezanost. Kada se jedan od partnera zatvori, nedvojbeno će doći do udaljavanja, druga strana osjećat će se ogorčeno i izolirano što je provjereni recept za propast odnosa.

Rano prepoznavanje i rješavanje problema u komunikaciji presudno je za kvalitetnu vezu. Ako partner ne želi razgovarati s vama i ako u tome ustraje usprkos vašem trudu da doprete do njega, možda bi bilo pametno preispitati svoju poziciju.

Neprestano kritiziranje

Trpjeti u vezi konstantno partnerovo kritiziranje itekako loše utječe na samopouzdanje. Potpuno je besmisleno ostajati u odnosu u kojem se osjećate podcijenjeno i ne voljeno. Dok ste u takvome odnosu, ne možete vidjeti da problem nije u vama, već u njemu. On je taj koji je iskompleksiran.

Emocionalnu manipulaciju

Vrlo podao način trpjeti u vezi ovako nešto, a sve zato da druga strana dobije što želi. Emocionalna manipulacija uključuje pokušaje kontroliranja nečijeg ponašanja kako bi manipulator “potjerao vodu na svoj mlin”.

Može biti suptilna, poput izazivanja krivnje ili izravnija, poput prijetnji i emocionalne ucjene. Manipulacija može imati različite oblike, od emocionalne i verbalne do fizičke i financijske i vrlo je iscrpljujuća za osobu koja ju trpi.

Često uključuje eksternalizaciju odgovornosti, gdje manipulator čini drugu osobu odgovornom za svoje ponašanje.

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Darivanje

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.