Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

5 stvari koje valja uzeti na plažu, a kojih se možda ne biste sami sjetili!

Već je sredina osmog mjeseca, no to ne znači da ste propustili priliku za ljetovanje ove godine!

Već je sredina osmog mjeseca, no to ne znači da ste propustili priliku za ljetovanje ove godine! Dapače, trenutni nas je toplinski val dobrano poharao, te se ideja relativno kasnog izleta na plažu čini se primamljivijom iz dana u dan.

Bilo da razmišljate o high-end odmoru iz snova ili pak o jednostavnom vikend-izletu, činjenica jest da ćete sigurno biti izloženi na suncu – bilo na plaži ili pak tijekom istraživanja nekog novog krajolika.

Jasno, svatko od nas ima svoju ideju o tome kako biti spreman za neku takvu situaciju, no činilo nam se da bismo vam mogli preporučiti 5 iznimno korisnih stvari koje valja uzeti sa sobom, a koje vam možda same od sebe ne bi pale napamet!

#5 – Termo bočica za vodu

Dakako, nikoga ne treba podsjećati na činjenicu da je pametno uvijek imati bočicu vode sa sobom – ne samo na plažu, već i općenito, a posebice kad su temperature konstantno iznad 30 stupnjeva. No, termo bočice za vodu nisu ni blizu toliko popularne koliko bi trebale biti, ako nas pitate.

Termo bočice će održati vašu vodu potpuno hladnom na visokim vrućinama, već i ukloniti potrebu za konstantnim kupovanjem novih plastičnih bočica, što je uvijek dobra ideja.

#4 – Maglica za lice

Hidratacija kože lica je ključna – kako za izgled, tako i za zdravlje – no jasno je da nije idealno na plaži koristiti tradicionalne serume i ovlaživače za kojima bismo posegnuli negdje drugdje. Na svu sreću, postoji cijela linija maglica za lice koje ispunjavaju tu istu svrhu, makar privremeno.

 

Svi veći proizvođači kozmetike imaju neku vrstu ovakvog spreja za lice, te ako ih do sad niste nikad koristili, vrlo ćete vjerojatno biti oduševljeni – koji god proizvod odabrali.

#3 – Krema za sunčanje na bazi cinka

Još jedna stavka koje će se gotovo svatko sjetiti, no kojoj valja dati više pozornosti jest krema za sunčanje. Naime, unatoč tome što će vas bilo koji ovakav proizvod zaštititi od sunca, neki od njih mogu imati pogubni učinak na morsku floru i faunu koja obično nije prilagođena kemijskom sastavu naših zaštitnih krema, ili pak izazvati alergijske reakcije na vašoj koži.

Prema tome, bolje je odabrati kremu za sunčanje na bazi minerala (cink, primjerice), zato što su zdraviji i pogodniji – kako za ljude, tako i za cijeli ekosustav u kojem uživamo.

#2 – Čitač za knjige

Dobra knjiga je često najbolja vrsta razbibrige na plaži, no živimo u 21. stoljeću, te nema potrebe da nosite sa sobom cijeli tucet knjiga koje biste možda htjeli pročitati tijekom ljetovanja.

Jednostavno investirajte u neki ebook čitač – kao što je to Amazon Kindle – prebacite gore koliko god digitalnih knjiga želite, i uživajte u čitanju bez da morate vući teške knjige po gradu i plaži! Većina modernih čitača ima posebni ekran sa digitalnom tintom koja vam neće ni umarati oči ni biti neugodna za duža uživanja u dobroj literaturi.

#1 – Dezinfekcijsko sredstvo

Vjerujemo da većina vas uvijek ima neku vrstu dezinfekcijskog sredstva pri ruci, s obzirom na to da pandemija i dalje traje, no valja napomenuti da ga je pametno imati i na plaži. Male su šanse da ljetujete negdje gdje nećete naletjeti na druge turiste, pa je odlična ideja biti spreman za trenutnu dezinfekciju – kako sebe, tako i svojih stvari.

Bilo da su to dezinfekcijske maramice ili pak alkoholni gel – imajte ih uvijek na dohvatu. Na kraju krajeva, bolje ih je imati i ne trebati, nego pak trebati a ne imati!

Pročitajte još

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Moj dom

5 savjeta za uređenje doma u manje od tjedan dana.

Obitelj

Vrtićarci na plaži mogu uživati i kad nije vrijeme za kupanje. Uz more mogu skupljati školjkice i kamenčiće, predmete savršene za  kreativno izražavanje i...

Duh i tijelo

Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu.

Advertisement