Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

5 ukusnih vegetarijanskih recepata

Isprobajte zanimljive recepte jednostavne za pripremu.

Isprobajte zanimljive recepte jednostavne za pripremu.

Talijanska pita od špinata

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja:
38 min.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 poriluka srednje veličine, samo bijeli dio, tanko narezan
  • 1 kutija gotovog špinata
  • 1 šalica bijele riže
  • 3 velika jaja
  • 1 šalica parmezana
  • pola čajne žličice sušenog mažurana
  • sol, papar

Priprema:

Zagrijte ulje na laganoj vatri, dodajte poriluk. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. U zdjeli pomiješajte poriluk, špinat, rižu, jaja, 3/4 šalice parmezana, mažuran, sol i papar. Smjesu prebacite u lim za pečenje i pospite preostalim parmezanom. Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 min. Poslužite toplo, servirano u trokute.

Sendvič s grilanim povrćem

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja:
14 min.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica aceta balsamica
  • sol, papar
  • 4 komada neke vrste gljiva (vrganji, bukovače, mogu i šampinjoni)
  • 1 manji svežanj šparoga
  • 1 velika crvena paprika
  • 4 kriške kruha
  • 100 grama ovčjeg sira

Priprema:

U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar. Premažite gljive, šparoge i papriku tom mješavinom. Grilajte povrće oko 10-12 minuta, a zatim dodajte kruh dok ne postane topao. Lagano grilane šnite kruha premažite ovčjim sirom, dodajte gljive i povrće, te poslužite toplo.

Tagliatelle s povrćem i plavim sirom

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja:
15 min.

Sastojci:

  • 200 grama tagliatella (rezanaca) od špinata
  • 200 grama brokule
  • 200 grama cvjetače
  • 150 grama plavog sira
  • muškatni oraščić
  • sol i papar

    Priprema:

U velikoj posudi lagano posolite vodu i skuhajte tjesteninu al dente, sljedeći upute na pakiranju. Dodajte brokulu i cvjetaču posljednje 3 minute kuhanja. Ocijedite. Na laganoj vatri rastopite sir, miješajte dok ne postane gusta smjesa. Dodajte tjesteninu i povrće i pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Začinite oraščićima, soli i paprom te poslužite.

Pogačice od rajčice

Vrijeme pripreme: 12 min.

Vrijeme kuhanja:
12 min.

Sastojci:

  • 1 srednja rajčica
  • 2 šalice brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 šalica malomasnog jogurta
  • 2 žlice nasjeckane ljutike
  • 1 žlica nasjeckane osušene rajčice
  • maslinovo ulje, sol

    Priprema:

U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, manjoj posudi kombinirajte jogurt i ulje, dok ne dobijete glatku smjeru. Dodajte svježu rajčicu, ljutiku i sušenu rajčicu u mješavinu brašna. Napravite tijesto te oblikujte 12 pogačica. Pecite na oko 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, 12 minuta. Poslužite toplo.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
5 ukusnih i jednostavnih vegetarijanskih recepata

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Sandra je i autorica kuharice ''Mrvu ovog, zeru onog'', otkriva nam zanimljiv recept koju će svaka moći napraviti - pogačice sa sirom.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.