Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

5 ukusnih vegetarijanskih recepata

Pite, tagliatelle, pogačice, sendviči…

Isprobajte zanimljive recepte jednostavne za pripremu.

1. Talijanska pita od špinata

Vrijeme pripreme:
10 min.

Vrijeme kuhanja:
38 min.

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

2 poriluka srednje veličine, samo bijeli dio, tanko narezan

1 kutija gotovog špinata

1 šalica bijele riže

3 velika jaja

1 šalica parmezana

pola čajne žličice sušenog mažurana

sol, papar

Priprema:

Zagrijte ulje na laganoj vatri, dodajte poriluk. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. U zdjeli pomiješajte poriluk, špinat, rižu, jaja, 3/4 šalice parmezana, mažuran, sol i papar. Smjesu prebacite u lim za pečenje i pospite preostalim parmezanom. Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 min. Poslužite toplo, servirano u trokute.

2. Sendvič s grilanim povrćem

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja:
14 min.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica aceta balsamica

sol, papar

4 komada neke vrste gljiva (vrganji, bukovače, mogu i šampinjoni)

1 manji svežanj šparoga

1 velika crvena paprika

4 kriške kruha

100 grama ovčjeg sira

Priprema:

U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar. Premažite gljive, šparoge i papriku tom mješavinom. Grilajte povrće oko 10-12 minuta, a zatim dodajte kruh dok ne postane topao. Lagano grilane šnite kruha premažite ovčjim sirom, dodajte gljive i povrće, te poslužite toplo.



3. Tagliatelle s povrćem i plavim sirom


Vrijeme pripreme:
10 min.

Vrijeme kuhanja:
15 min.

Sastojci:

200 grama tagliatella (rezanaca) od špinata

200 grama brokule

200 grama cvjetače

150 grama plavog sira

muškatni oraščić

sol i papar

Priprema:


U velikoj posudi lagano posolite vodu i skuhajte tjesteninu al dente, sljedeći upute na pakiranju. Dodajte brokulu i cvjetaču posljednje 3 minute kuhanja. Ocijedite. Na laganoj vatri rastopite sir, miješajte dok ne postane gusta smjesa. Dodajte tjesteninu i povrće i pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Začinite oraščićima, soli i paprom te poslužite.

4. Pogačice od rajčice

Vrijeme pripreme:
12 min.

Vrijeme kuhanja:
12 min.

Sastojci:


1 srednja rajčica

2 šalice brašna

1 žlica praška za pecivo

1 šalica malomasnog jogurta

2 žlice nasjeckane ljutike

1 žlica nasjeckane osušene rajčice

maslinovo ulje, sol

Priprema:


U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, manjoj posudi kombinirajte jogurt i ulje, dok ne dobijete glatku smjeru. Dodajte svježu rajčicu, ljutiku i sušenu rajčicu u mješavinu brašna. Napravite tijesto te oblikujte 12 pogačica. Pecite na oko 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, 12 minuta. Poslužite toplo.



Ostatak članka pročitajte ovdje:
5 ukusnih i jednostavnih vegetarijanskih recepata

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.

Gastronomija

Ako volite prhko tijesto i voćne kolače, ova čupava jogurt pita s borovnicama je pun pogodak.

Gastronomija

Istražili smo koja su to jela s tunom koja će vas držati sretnima i sitima, a naše favorite donosimo u nastavku.

Gastronomija

Ovi ukusni muffini sadrže antistresne sastojke banane, orahe, cjelovite žitarice niskoga GI-a, bogate biljnim vlaknima, a kako ne sadrže mlijeko nego sok od jabuke,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.