Isprobajte zanimljive recepte jednostavne za pripremu.
Talijanska pita od špinata
Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja: 38 min.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 poriluka srednje veličine, samo bijeli dio, tanko narezan
- 1 kutija gotovog špinata
- 1 šalica bijele riže
- 3 velika jaja
- 1 šalica parmezana
- pola čajne žličice sušenog mažurana
- sol, papar
Priprema:
Zagrijte ulje na laganoj vatri, dodajte poriluk. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. U zdjeli pomiješajte poriluk, špinat, rižu, jaja, 3/4 šalice parmezana, mažuran, sol i papar. Smjesu prebacite u lim za pečenje i pospite preostalim parmezanom. Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 min. Poslužite toplo, servirano u trokute.
Sendvič s grilanim povrćem
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 14 min.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica aceta balsamica
- sol, papar
- 4 komada neke vrste gljiva (vrganji, bukovače, mogu i šampinjoni)
- 1 manji svežanj šparoga
- 1 velika crvena paprika
- 4 kriške kruha
- 100 grama ovčjeg sira
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar. Premažite gljive, šparoge i papriku tom mješavinom. Grilajte povrće oko 10-12 minuta, a zatim dodajte kruh dok ne postane topao. Lagano grilane šnite kruha premažite ovčjim sirom, dodajte gljive i povrće, te poslužite toplo.
Tagliatelle s povrćem i plavim sirom
Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja: 15 min.
Sastojci:
- 200 grama tagliatella (rezanaca) od špinata
- 200 grama brokule
- 200 grama cvjetače
- 150 grama plavog sira
- muškatni oraščić
- sol i papar
Priprema:
U velikoj posudi lagano posolite vodu i skuhajte tjesteninu al dente, sljedeći upute na pakiranju. Dodajte brokulu i cvjetaču posljednje 3 minute kuhanja. Ocijedite. Na laganoj vatri rastopite sir, miješajte dok ne postane gusta smjesa. Dodajte tjesteninu i povrće i pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Začinite oraščićima, soli i paprom te poslužite.
Pogačice od rajčice
Vrijeme pripreme: 12 min.
Vrijeme kuhanja: 12 min.
Sastojci:
- 1 srednja rajčica
- 2 šalice brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 šalica malomasnog jogurta
- 2 žlice nasjeckane ljutike
- 1 žlica nasjeckane osušene rajčice
- maslinovo ulje, sol
Priprema:
U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, manjoj posudi kombinirajte jogurt i ulje, dok ne dobijete glatku smjeru. Dodajte svježu rajčicu, ljutiku i sušenu rajčicu u mješavinu brašna. Napravite tijesto te oblikujte 12 pogačica. Pecite na oko 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, 12 minuta. Poslužite toplo.
…
Ostatak članka pročitajte ovdje:
5 ukusnih i jednostavnih vegetarijanskih recepata