Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
S

Život u dvoje

5 zlatnih pravila ljubavne svađe

Sačuvajte živce, dobar glas i odnos.

U trenutcima kada vi i vaš dragi stojite na suprotnim stranama, dok između tinja nevidljiva, a opet opipljiva linija neslaganja, vjerojatno ne želite prijeći granicu gdje bi jedna obična svađa mogla završiti tko zna čime, pa i prekidom odnosa. Lakše je rušiti ljubavni kule, nego ih sačuvati i nadograđivati. One moraju biti spremne odoljeti zubu vremena, prirodnim nepogodama i ponekad opasnom ljudskom faktoru. Ako ipak želite sačuvati svoj kutak sreće, pokušajte se na trenutak zaustaviti i brzinski izvagati što možete izgubiti ako se rasprava nastavi. Svađa većinom započinje s jednim razlogom, a završava s hrpom predbacivanja i duboko zakopanih zamjeranja koja kad-tad izađu na vidjelo. Iako je ponekad bolje raščistiti situaciju – stanje visokog stupnja uznemirenosti nije vrijeme za konstruktivnu raspravu. Sačuvajte ljubav, a možebitne probleme raspravite hladnih glava i toplih srca jer u svađi je vruća glava, a hladno srce što nije recept za ljubavnu sreću.

1. Slušajte

Znate ono kad partner govori, a vi u glavi smišljate protuodgovor te ga ne slušate. Iako se ponekad čini – ali svađa nije natjecanje. Pričekajte, poslušajte i najbitnije čujte onoga nasuprot vas. To će uvelike pomoći nastavku rasprave.

2. Držite se problema

Ako ste se posvađali oko toga tko pere, a tko ne pere suđe – onda nemojte prijeći na zalijevanje cvijeća, iznošenje smeđa i ostale možebitne probleme. Po redu, jedan po jedan problem i doći ćete do rješenja.

3. Isprika

Ako imate snage, ispričajte se – makar i niste u potpunosti krivi. Samim tim što primjerice priznajete svoj dio krivnje – smekšavati situaciju te nadzirete svijetlo na kraju tunela.

4. JA poruke

U svađi pokušajte ne optuživat “suprotnu stranu”. Koristite JA poruke. Primjerice, nikad nemojte reći “ti si kriv”…, već “zbog toga što si učinio, ja se osjećam loše”. Tako ćete smiriti i razjasniti situaciju.

5. Snizite ton

Ako na nekog vičete, taj isti će odmah imati obrambeni stav i reakciju kako se od nekog treba braniti. Iako, zvuči kontradiktorno – bolje će vas čuti ako tiše govorite.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Suncokreti na oblacima

S obzirom na to da  su neki „stari mladići“, neki razvedeni, neki u lošim brakovima - neki dan su provukli temu žena.

Drama Queen

Danas ćemo zaroniti u vrtlog veza u digitalnoj eri.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.