Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kućni ljubimci

7 najboljih pasmina mačaka za žene

Postoje određene pasmine koje će biti odličan izbor za žene i koje će upotpuniti njihov život

Unatoč činjenici da su mačke – daleko – najpopularniji kućni ljubimci na svijetu (ima ih više od 80 milijuna), naši mačji prijatelji dobivaju mnogo loše reputacije. Mrzitelji pretpostavljaju da su mačke sebične i neprijateljske te da neće pružiti svojim vlasnicima toliko ljubavi ili privrženosti kao što je poznato da čine psi. Međutim, to je daleko od istine.

Postoje određene pasmine koje će biti odličan izbor za žene i koje će upotpuniti njihov život. U nastavku pogledajte 7 najboljih pasmina mačaka za žene.

1. Ragdoll

Ragdoll mačke su poznate po tome da će se opustiti u vašim rukama. Nije ni čudo da se ove plavooke ljepotice mogu pohvaliti prvim mjestom na listi najpopularnijih pasmina. Prikladne za obitelj i koliko god se činile hladne, mirne i sabrane, ragdoll mačke su pune ljubavi za svoje ljude.

2. Maine coon

Oni s puno ljubavi ne trebaju tražiti dalje od mišićave maine coon mačke, najveće domaće pasmine mačaka. Obožava pažnju, ali nisu pretjerano zahtjevne, i iako će ga rado voljeti svaki član kućanstva, sklone su odabrati jednu određenu osobu kojoj će dati najviše ljubavi.

3. Sijamska mačka

Društvene sijamske mačke imaju pseće ponašanje, žele biti u središtu vaše pažnje u svakoj prilici. Vlasnici koji zahtijevaju privatnost (na primjer, na WC-u) možda će se morati prilagoditi stalnoj sjeni svoje mačke. Glasne i živahne, ovi kradljivci scena ne boje se tražiti pažnju i obično se dobro snalaze s drugim mačkama u kući s kojima se mogu igrati kada njihov prvi izbor – vi – nije tu.

4. Bombajska mačka

Unatoč tome što praznovjerje kaže o crnim mačkama, i one mogu biti privržene, a bombajska mačka je sjajan primjer. Doslovno, njihovo uglađeno crno krzno samo tako hvata svjetlost i gotovo kao da je mini pantera naselila vaš dom. Bombajska mačka je zapravo mix burmanske i američke kratkodlake mačke uzgojena da bude crna, ali ne tako divlja kao one.

5. Sveta birma

Povijesno cijenjen kao mačka svete burme, smatra se da je birma nastala u drevnim hramovima; kada je svećenik umro, pričalo se da je njegov duh prešao na njegovu svetu birmu, prije nego što se preselio u svoj sljedeći život. Međutim, današnje birme izgubile su mnogo te mističnosti jer su obično opuštene mačke za krilo – čak i za najmanje članove obitelji. Da bi bili istinski sretne, potrebna im je ljubav i pažnja.

6. Perzijska mačka

Perzijska mačka je jedna od najmanje agresivnih mačaka. Kao jedna od najprepoznatljivijih, najotmjenijih pasmina mačaka, nije ni čudo da ova mačka više voli visoke pohvale nego šuštave napade. Lepršava dlaka i ​​ravna lica dva su zaštitna znaka ove otmjene pasmine mačaka. Pobrinite se da uz svu ljubav koju nudite uključite i svakodnevno češljanje ovih mačaka.

7. Burmanska mačka

Burmanska mačka donosi radost svima oko sebe tko svjedoči njezinim ludorijama. Još jedna pasmina mačaka koja bi se mogla ušuljati u srce ljubitelja pasa, burmanska mačka uživa u interaktivnim igrama sa svojim ljudima, poput igre skrivača.

Više

Kućni ljubimci

PURINA® Pro Plan® Cat nudi velik izbor posebno formulirane izbalansirane prehrane koja ispunjava sve nutritivne potrebe vaše sterilizirane mačke.

Kućni ljubimci

Kada je mački nešto dosadno, ona odmah zaspe. Kada se probudi, dosada nestane, ali isto tako nema ni hrane, pa mačka - što će:...

Kućni ljubimci

Tajna iscjeljenja uz pomoć pasa i mačaka djelomice se krije u njihovoj sposobnosti poticanja naših pozitivnih emocija, što u konačnici ubrzava ozdravljenje, no to,...

Video box 2

Sigurno ste bar jednom u životu čuli da mačke imaju devet života.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.