Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

7 trikova za dom bez stresa

U vijek možete u svoj dom unijeti manje preinake koje nisu skupe. Izbori koje napravite mogu podići raspoloženje, smanjiti stres…

Uzevši u obzir sve što nam se događa, pogotovo činjenicu da smo ovih dana “zatočeni” u svojim domovima, možemo bar čitati savjete i maštati, ali i razmišljati u čemu smo pogriješili dok se igramo TV- školice s djecom.

Uređenje prostora u “zen stilu” podrazumijeva čiste linije i minimalnu količinu namještaja, s ciljem da se “otvori” prostor i omogući relaksacija. Raščišćavanjem prostora i korištenjem prirodnih materijala i “mekog” osvjetljenja možete pretvoriti svoj dom u oazu mira. Zato, prilikom uređenja doma imajte u vidu i staru izreku – kaos u sobi, kaos u glavi.

1. Minimalističko uređenje

Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorit ćete ugodnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres.

2. Svijetli interijer

Interijer u bijeloj boji pretvorit će bilo koji dom u utočište i učiniti ga vizualno većim i ugodnijim, Vrijedi čak i za male prostorije.

3. Zemljani tonovi

Korištenjem smeđe, bež i narančastih tonova i prirodnih materijala učinit ćete da dom djeluje neutralnije i u dodiru s prirodom.

 

4. Biljke u domu

Neizostavan element svakog “zen doma” su biljke jer je poznato da pročišćavaju zrak, umanjuju stres i povećavaju elan.

5. Red u kući

Trudite se održavati radne plohe i police urednim, a sitnice koje se ne koriste svakodnevno sklonite od pogleda.

6. Zen vrt

Uređivanje pijeska u minijaturnim pejzažnim vrtovima umiruje i opušta, dok istovremeno potiče maštu i kreativnost.

7. Prirodni materijali

Upotreba prirodnih materijala učinit će dom ugodnijim, a možete ih unijeti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.

 

 

Foto: freshpalace.com / speora.org / ozock.com / kucastil.rs

Pročitajte još

Dobar posao

Posla ima previše, plaće su manje, otkazi su postali kao dobar dan, a tenzije zbog situacije, k tome dodajte i globalnu situaciju pandemije, neminovne...

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Moj dom

Ako želite da sreća uđe u vaš dom, onda ovih 5 stvari izbacite van!

Advertisement