7 trikova za dom bez stresa

Uzevši u obzir sve što nam se događa, pogotovo činjenicu da smo ovih dana “zatočeni” u svojim domovima, možemo bar čitati savjete i maštati, ali i razmišljati u čemu smo pogriješili dok se igramo TV- školice s djecom.

Uređenje prostora u “zen stilu” podrazumijeva čiste linije i minimalnu količinu namještaja, s ciljem da se “otvori” prostor i omogući relaksacija. Raščišćavanjem prostora i korištenjem prirodnih materijala i “mekog” osvjetljenja možete pretvoriti svoj dom u oazu mira. Zato, prilikom uređenja doma imajte u vidu i staru izreku – kaos u sobi, kaos u glavi.

1. Minimalističko uređenje

Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorit ćete ugodnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres.

2. Svijetli interijer

Interijer u bijeloj boji pretvorit će bilo koji dom u utočište i učiniti ga vizualno većim i ugodnijim, Vrijedi čak i za male prostorije.

3. Zemljani tonovi

Korištenjem smeđe, bež i narančastih tonova i prirodnih materijala učinit ćete da dom djeluje neutralnije i u dodiru s prirodom.

 

4. Biljke u domu

Neizostavan element svakog “zen doma” su biljke jer je poznato da pročišćavaju zrak, umanjuju stres i povećavaju elan.

5. Red u kući

Trudite se održavati radne plohe i police urednim, a sitnice koje se ne koriste svakodnevno sklonite od pogleda.

6. Zen vrt

Uređivanje pijeska u minijaturnim pejzažnim vrtovima umiruje i opušta, dok istovremeno potiče maštu i kreativnost.

7. Prirodni materijali

Upotreba prirodnih materijala učinit će dom ugodnijim, a možete ih unijeti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.

 

 

Foto: freshpalace.com / speora.org / ozock.com / kucastil.rs