“Pripremanje sirovih torti i kolača prava je umjetnost; kad sam u kuhinji, osjećam se kao umjetnica.” Riječi su to Mihaele Devescovi, autorice knjige “Slatke strasti”, voditeljice radionica i urednice web stranice www.sirovahrana.hr.
Danas ćemo raditi njenu Čokoladu s metvicom.
Čokolada s metvicom
Tijesto:
- 1 šalica badema
- 1 šalica suhih smokava
- 3 žlice kakaa u prahu
- malo sirupa od agave, po potrebi
Krema:
- 1 mali avokado
- ½ šalice indijskih oraščića
- 3 – 4 žlice sirupa od agave
- 1 žlica kokosova ulja
- svježa metvica
Čokoladna krema:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 2 žlice kakaa u prahu
- ½ šalice vode
- 3 žlice rastopljena kakaova maslaca
Za tijesto izmiksajte bademe dok ne dobijete brašno. U brašno dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže (kada ju pritisnete, morate dobiti kuglu). Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu te ravnomjerno pritisnite stražnjom stranom žlice.
Za kremu u blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.
Za čokoladnu kremu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od metvice. Na vrh pospite sitno sjeckane lješnjake ili bademe i listiće metvice.
Ostavite 3 sata u hladnjaku ili u zamrzivaču prije posluživanja.