Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

8 mitova o seksu kojima ne treba vjerovati

Unatoč brojnoj literaturi, internetu i emisijama o ovoj temi, mnogi pogrešno vjeruju u istinitost nekih od uvriježenih mitova…

Budući da je seks – doista nevjerojatno – i dalje tabu tema, a vi još k tome mislite da znate sve? Ne postoje tečajevi za dobar seks, o seksu se šuška, a tajne iz spavaće sobe parova teško ćete igdje pronaći. Samo mala napomena, prosječna dob stupanja u spolne odnose u Hrvatskoj je prema nizu istraživanja 16 – 17 godina.

Unatoč brojnoj literaturi, internetu i emisijama o ovoj temi, mnogi pogrešno vjeruju u istinitost nekih od uvriježenih mitova, a mi vam donosimo 8 najčešćih.

Veličina je važna

Vaš penis je prosječne dužine ili je čak prekratak? To zaista nije važno! Naime, samo donja trećina njene vagine sadrži ekstra osjetljive živce zadužene za zadovoljstvo. Toliko nedostižna G-točka je u većini slučajeva smještena samo dva i pol do tri centimetra od ulaza u vaginu. A klitoris, toliko često zaboravljani gumbić zadovoljstva, smješten je na vanjskoj strani njene vagine. Stoga ne brinite, dovoljno ste obdareni kako biste joj pružili zadovoljstvo.

Misionarski položaj je dosadan

Kada ste zadnji put u porniću vidjeli prakticiranje misionarskog položaja? Jer, radi se o dosadnom položaju, zar ne? E, pa, u krivu ste. Naime, misionarski položaj je najteže snimiti. Međutim, postoji razlog zbog kojeg je ovaj seks položaj uobičajen kod većine parova.

Riječ je o najjednostavnijem položaju u kojem se partneri mogu zadržati više od nekoliko minuta (ili sati ako ste nadobudni). A održavanje zadovoljstva je ključ za dobar seks.

Ako ona ne svrši – vi ste krivi

I muškarci i žene doživljavaju orgazme, ali na malo drugačije načine. Muški orgazmi su kraći i intenzivniji, dok žene doživljavaju dulji i dublji vrhunac.

Oko 30% žena priznaje kako ne može postići vaginalni orgazam. Kad zbrojimo sve emotivne i seksualne probleme koje u današnje moderno doba muče dame, čudo je da bilo koja žena postigne orgazam. Nije vaša krivica što ona ne može svršiti. To biste trebali znati i vi i vaša djevojka. Skinite pritisak sa svojih leđa, promijenite seksualnu dinamiku i krenite u međusobno istraživanje vlastitih tijela.

Žene vole biti gore

Čini se kao da bi ovaj mit mogao biti istinit – djevojke su zaista u mogućnosti iskreno se otpustiti i podivljati kad se nađu u zamijenjenim ulogama i kad one dominiraju svojim muškarcem. Međutim, realnost kaže kako je najpogodniji položaj za postizanje vaginalnog orgazma žena ležanje na leđima ili na trbuhu. Stoga, ako niti vi ne uživate u njenom gornjem položaju, izbacite ga iz upotrebe – zauvijek.

Pružate zaista dobar oralni seks

Gotovo se svaki muškarac barem jednom u životu pohvalio svom najboljem prijatelju kako je dotičnoj dami priuštio zaista sjajan oralan seks.

Osigurati djevojci orgazam stimuliranjem klitorisa je još zahtjevnije od osiguravanja muškog orgazma oralnim seksom. Prestanite se hvaliti svojom sposobnošću pružanja sjajnog oralnog seksa. To nikoga nije briga.

Muška G točka

Ovaj mit je vjerojatno istinit – postoji bezbroj anegdota i znanstvenih dokaza koji ga podupiru. Ne trebate lutati prstom po stražnjici kako biste postigli orgazam. Sam seks je dovoljno zahtjevan i bez mitske potrebe ‘surfanja’ po stražnjici.

Dakle, ne Googla se uzalud analni seks.

Ona zna što želi

Muškarcima je poprilično jednostavno dovesti se u stanje seksualnog uzbuđenja, ali kod žena je to puno kompliciranije. Uzbuđenje kod žena ne obuhvaća samo njezino tijelo, već i njezin um, kao i osjećaje. A potpuni sklad sva tri faktora dovodi i do boljeg (i bržeg) seksualnog užitka.

Velika, možda čak i najveća prepreka za odličan seks je nedostatak komunikacije. Međutim, to ne znači da ono što žene kažu to i žele. Dame poznaju svoje tijelo malo bolje od vas. One znaju što im godi kad to osjete, međutim one nemaju pojma kako doći do te točke. Stoga, uzmite stvar u svoje ruke i isprobajte različite stvari. Ako ste uvjereni u svoje ljubavničke sposobnosti, doći ćete do željene točke.

Žene su skrivene porno glumice

Ne, one to nisu! Ne pokušavajte oponašati hardcore scenu iz vašeg omiljenog pornića ako želite da vas djevojka nakon toga gleda u oči. Igra riječima je namjerna.

Ordinacija.hr

Ne propustite

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Seks

Neuhvatljiva, a za neke i kontroverzna područja, dugo su bila nešto poput svetog grala seksa. No, jeste li ikada čuli za A-točku?

Seks

Važno je znati da seksualni problemi, s kojima se susrećete, pa i vaginalna suhoća, nisu strašni niti ste jedini u tome.

Suncokreti na oblacima

Moja prijateljica se razvodi već godinama. Godinama slušam kako vrti istu priču u krug.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.