Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Ovo je sve što trebate znati o oralnom seksu

Iako se oralni seks još uvijek smatra velikim tabuom, normalna je pojava pogotovo kod onih parova koji se osjećaju sigurno i žele istraživati tijelo svojeg partnera ili partnerice.

Oralni seks za neke osobe može biti odvratan, zastrašujući, zbunjujući i mogu se osjećati nesigurno pri samoj pomisli na njega. I sve to bez obzira na činjenicu koliko godina imamo.

Muškarci su ipak, usuđujemo se reći, nešto opušteniji po pitanju oralnog seksa, iako se češće to odnosi na to da su opušteniji kada ih žena oralno zadovoljava. Osjećaju možda čak i veću zbunjenost nego žene kada oni trebaju oralno zadovoljavati. Naravno, ni mi im baš ne pomažemo previše jer ne želimo ili ne znamo reći što nam odgovara, a možda i nismo opuštene.

Ipak, žene su kompliciranije pa tako postoji i više točaka koje ih mogu dovesti do zadovoljenja, no vjerovali ili ne, jednako je i s muškarcima. Iako se oralni seks još uvijek smatra velikim tabuom, normalna je pojava pogotovo kod onih parova koji se osjećaju sigurno i žele istraživati tijelo svojeg partnera ili partnerice. Oralni seks moraju obje osobe željeti kako bi on bio u potpunosti zadovoljavajući, a može biti dio predigre, odnosno uvod u pravi seksualni odnos.

Uvod u oralni seks

O oralnom je seksu važno znati nekoliko činjenica:

  • radi se o zadovoljavanju partnera/ica s jezikom na njegovim ili njenim intimnim područjima, odnosno genitalijama
  • za oralni seks se i vi i partner/ica morate opustiti i željeti to
  • uzbuđujuće točke svog partnera/ice ćete otkriti tijekom odnosa i zbog toga je normalno da ste zbunjeni u početku
  • svi su drugačiji i svi imaju drugačije točke koje ih uzbuđuju
  • putem oralnog seksa se također možete zaraziti spolno prenosivim bolestima
  • ako vam ne odgovara ono što partner ili partnerica rade, recite im što biste željeli
  • putem oralnog seksa se ne može zatrudnjeti

Kako se opustiti?

Kao što je već nekoliko puta napisano, važno je opustiti se kako bi oboje potpuno uživali. Ako osjećate da niste spremni za oralno zadovoljavanje, odnosno da budete oralno zadovoljeni – razgovarajte sa svojim partnerom ili partnericom. Mnogi se boje mirisa svojeg intimnog područja, odnosno da će ono odbiti partnera/icu pa se zbog toga ne mogu opustiti. Kako biste eliminirali tu mogućnost, kratko se istuširajte prije sastanka s partnerom i partnericom i budite sigurni da se ništa ne osjeti. Iako, postoje i oni koji baš vole mirise, pa se ne zabrinjavajte puno.

Kako zadovoljiti ženu?

Postoji nekoliko mjesta putem kojih se ženu može zadovoljiti, a najvažnije je započeti polako kako bi se žena uzbudila. Možete krenuti s ljubljenjem od bedra pa se približavati vagini, a pri svakom pokretu pratite njene reakcije kako bi saznali koja joj mjesta najviše odgovaraju. Samo klitoris ima 8 tisuća različitih živčanih završetaka, dok sveukupno stidne usne, odnosno ženske genitalije, imaju oko 15 tisuća.

Budite sigurni da se vaša partnerica nalazi u ugodnoj poziciji, a jednako pazite i na vašu. Ispod partnerice možete staviti jastuk ispod stražnjice, dok joj noge trebaju biti raširene. Što su noge raširenije, više vi imate prostora za “rad”. Jednako tako, i vi se smjestite u ugodnu poziciju, a jedna je opcija da legnete tako da je vaša glava kod njenog intimnog područja.

Za ostvarivanje orgazma u prosjeku ženama treba oko 20 minuta, no to ne mora uvijek biti tako. Ne moramo biti baš tako “spore”. Fokusirajte se na njen užitak, a sve ostalo će doći samo! Pokušajte ne zaboraviti i na druge dijelove njena tijela, jer će dodirivanje grudi ili stražnjice dovesti do puno većeg užitka.

Kako zadovoljiti muškarca?

Neke žene ne vole oralno zadovoljavati muškarce, a razloga može biti niz. Neke se jednostavno ne osjećaju sigurno da tako neće moći u potpunosti zadovoljiti muškarca, a nekima se sve to skupa – gadi. Kod muškaraca je vidljivo kada se uzbudi, a žene često rade grešku i zaboravljaju na ostale dijelove muškog intimnog područja. Osim penisa, muškarci vole kada im se diraju testisi.

Kao što i partneri trebaju pratiti reakcije svojih partnerica, također žene trebaju raditi isto. Unatoč prihvaćenom mišljenju, i muškarci glasno pokazuju svoj užitak. Muškarci su vrlo osjetljivi, pa je također potrebno početi polako, a zatim ubrzavati kako se orgazam približava. Također, oni vole znati da pri tome i partnerica uživa, pa mu svakako pokažite glasanjem, a vrlo je poznata činjenica i da muškarci vole kada ih se pri oralnom zadovoljavanju tu i tamo pogleda u oči – što učinite ako se i vama to osjeća.

Spolno prenosive bolesti

Kao što je već napomenuto na početku, spolne bolesti se također mogu prenijeti putem oralnog seksa, a veći je rizik kada nekoga oralno zadovoljavate, nego kada ste vi koji ste oralno zadovoljeni. Razlog tome je što ste tada izloženi vaginalnoj, odnosno sjemenoj tekućini. Svakako je važno da budete iskreni s vašim partnerom/icom i upoznati s mogućnošću da su zaraženi spolno prenosivom bolešću.

Za bolji seks uvedite ove promjene, a saznajte i koje su seksualne navike sretnih parova!

Izvor: Ordinacija.hr

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Seks

Neuhvatljiva, a za neke i kontroverzna područja, dugo su bila nešto poput svetog grala seksa. No, jeste li ikada čuli za A-točku?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.