Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Izvor: https://www.imdb.com/name/nm0000545/mediaviewer/rm3751499264

Celebrity

8 savjeta Helen Mirren

Helen Mirren (rođena 26. srpnja 1945.) britanska je kazališna, filmska i televizijska glumica.

Helen Mirren (rođena 26. srpnja 1945.) britanska je kazališna, filmska i televizijska glumica. Rođena je kao Ilena Vasiljevna Mironova. Njen otac, Vasilij Mironov, je bio Rus, a majka, Kathleen Rogers, Britanka. Ona je u pravom smislu riječi zmaj od žene. U osmom desetljeću izgleda samouvjerenije nego ikad i šalje poruku da je njen život mnogo sadržajniji nego kad je bila mlađa.

Na crvenom tepihu ili u nekom posve običnom izdanju ona svojom pojavom naprosto zrači ono što često govori: “Moje četrdesete su bile dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne”.

U ovo neke čudno vrijeme vladavine izvještačenosti, rijetki su primjeri prirodne ljepote i dostojanstvenog starenja , ne samo u svijetu hollywoodskog glamura, nego i inače, a baš u te odabrane spada i britanska diva, koja je baš to u svakom smislu riječi.

A ovo su samo neke od njenih izjava koje će vam možda pomoći da se i same osjećate bolje u svojoj koži:

  1. Svojoj mlađoj sebi bih savjetovala da mnogo češće govori “odjebi”.
  2. I dalje sam željna avanture. Mislim da u cijelom svom životu nisam spavala u istom krevetu duže od tri ili četiri mjeseca. Sadim povrće čije plodove na kraju ne jedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvjeta. Selidba je moj način života.
  3. Stvar s oblačenjem danas je jako čudna. Možeš kupiti jaknu za jedan dolar u second hand radnji ili za tisuću dolara u neku kreatorsku varijantu, a da u šetnji gradom ni ne shvatiš koja je koja.
  4. Žene moraju prestati biti ljubazne. Da sam imala kćer, prvo bih je naučila da kaže “odjebi”.
  5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate što će se dogoditi, zastrašujuće je.
  6. Trenutno sam u fazi “obuci se second hand shoppu, ali otvori bocu dobrog pjenušca”.
  7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda se ne žele tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili je 40 godina unazad i rekli: “Je li ovo svijet u kojem bi živjela”, ona bi rekla ne.
  8. Čudno je kako ženama vremenom postaje sve udobnije u vlastitoj koži, čak i kada vam vrijeme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lijepi, paranoični ste i patite. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

Izvor edukacija.info

Više

Zanimljivosti

Nastavljamo priču tinejdžera Billya Batsona koji se nakon što izgovori čarobnu riječ "SHAZAM!" transformira u superheroja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.