Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Izvor: https://www.imdb.com/name/nm0000545/mediaviewer/rm3751499264

Celebrity

8 savjeta Helen Mirren

Helen Mirren (rođena 26. srpnja 1945.) britanska je kazališna, filmska i televizijska glumica.

Helen Mirren (rođena 26. srpnja 1945.) britanska je kazališna, filmska i televizijska glumica. Rođena je kao Ilena Vasiljevna Mironova. Njen otac, Vasilij Mironov, je bio Rus, a majka, Kathleen Rogers, Britanka. Ona je u pravom smislu riječi zmaj od žene. U osmom desetljeću izgleda samouvjerenije nego ikad i šalje poruku da je njen život mnogo sadržajniji nego kad je bila mlađa.

Na crvenom tepihu ili u nekom posve običnom izdanju ona svojom pojavom naprosto zrači ono što često govori: “Moje četrdesete su bile dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne”.

U ovo neke čudno vrijeme vladavine izvještačenosti, rijetki su primjeri prirodne ljepote i dostojanstvenog starenja , ne samo u svijetu hollywoodskog glamura, nego i inače, a baš u te odabrane spada i britanska diva, koja je baš to u svakom smislu riječi.

A ovo su samo neke od njenih izjava koje će vam možda pomoći da se i same osjećate bolje u svojoj koži:

  1. Svojoj mlađoj sebi bih savjetovala da mnogo češće govori “odjebi”.
  2. I dalje sam željna avanture. Mislim da u cijelom svom životu nisam spavala u istom krevetu duže od tri ili četiri mjeseca. Sadim povrće čije plodove na kraju ne jedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvjeta. Selidba je moj način života.
  3. Stvar s oblačenjem danas je jako čudna. Možeš kupiti jaknu za jedan dolar u second hand radnji ili za tisuću dolara u neku kreatorsku varijantu, a da u šetnji gradom ni ne shvatiš koja je koja.
  4. Žene moraju prestati biti ljubazne. Da sam imala kćer, prvo bih je naučila da kaže “odjebi”.
  5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate što će se dogoditi, zastrašujuće je.
  6. Trenutno sam u fazi “obuci se second hand shoppu, ali otvori bocu dobrog pjenušca”.
  7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda se ne žele tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili je 40 godina unazad i rekli: “Je li ovo svijet u kojem bi živjela”, ona bi rekla ne.
  8. Čudno je kako ženama vremenom postaje sve udobnije u vlastitoj koži, čak i kada vam vrijeme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lijepi, paranoični ste i patite. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

Izvor edukacija.info

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.