Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Umjetničke čarolije Philip Treacyja

Slavni kitničar za modnu kuću Valentino izradio svoju prvu kolekciju cipela

Nenadmašne i neponovljive kreacije Philip Treacyja, slavnog londonskog dizajnera šešira, mnogi smatraju ljepotom dostojnom umjetničkog djela.

Priča o poznatom kitničaru pomalo je tipična priča o umjetniku čiji je profesionalni put već zarana bio predodređen za uspjeh. Na putu njegova dizajnerska sazrijevanja, zasigurno su ga vodile i predodredile slike djetinjstva provedenog u Ahascraghu, malom mjestu u Irskoj u kojoj je rođen 1967. godine. Njegova ljubav prema glamuroznim kreacijama odvela ga je u Dublin gdje završava National College of Art and Design, na koncu i u London, gdje se njegova strast za modom pretvara u uspješnu karijeru, za koju je zaslužna ponajprije njegova mentorica i velika obožavateljica, slavna modna urednica Isabella Blow.



Njegove ekscentrične instalacije na glavi danas podjednako obožavaju plemstvo i okrunjene glave, kao i mnoge slavne osobe iz svijeta showbusinessa.

Ekscentrične kreacije neponovljive ljepote

Philip Treacy svoje je neponovljive ekstravagantne kreacije koje odlikuje inovativnost i sklupturalnost, dizajnirao za mnoge haute couture kolekcije poznatih modnih kuća poput Chanela, Alexander Mc Queena, Givenchyja ili Thietty Muglera, ali se po prvi puta okušao u dizajniranju cipela.


Slavni klobučar izradio je kolekciju cipela za haute couture kolekciju poznate modne kuće Valentino, sezona proljeće – ljeto 2010. godine, s kojom je, još jednom, već poslovično oduševio modnu publiku i kritiku.



"Obično se moje kreacije nose na glavi – prebaciti se na stopala znači zakoračiti u jednu potpuno novu dimenziju. Nemoguće je postići finu krhkost modela budući da je dobro poznato kako modeli odvažno koračaju po pisti. Dobijemo, zapravo, na koncu zanimljivu dinamiku kreacije koji je u stalnom pokretu", izjavio je Philip Treacy o novom stvaralačkom iskustvu i kolekciji cipela koja je uistinu, slikovito rečeno, umjetnost koju je moguće obuti na noge.



Autor je svoj umjetnički senzibilitet pretočio u kreacije izvanredne ljepote, u luksuzni statusni simbol koji stvara čaroliju i iluziju dajući onima koji ih nosi jedinstvenu gipkost, ljepotu i lakoću pokreta. Limitiranom kolekcijom dominiraju crne sandale, sa tek ponekim nagovještajem bež nijanse. Cipele sa ultravisokim potpeticama izrađene su od "Chantilly" čipke i dekorirane delikatnom izvezenom mrežom koja obavija nogu poput krila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.