Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Umjetničke čarolije Philip Treacyja

Slavni kitničar za modnu kuću Valentino izradio svoju prvu kolekciju cipela

Nenadmašne i neponovljive kreacije Philip Treacyja, slavnog londonskog dizajnera šešira, mnogi smatraju ljepotom dostojnom umjetničkog djela.

Priča o poznatom kitničaru pomalo je tipična priča o umjetniku čiji je profesionalni put već zarana bio predodređen za uspjeh. Na putu njegova dizajnerska sazrijevanja, zasigurno su ga vodile i predodredile slike djetinjstva provedenog u Ahascraghu, malom mjestu u Irskoj u kojoj je rođen 1967. godine. Njegova ljubav prema glamuroznim kreacijama odvela ga je u Dublin gdje završava National College of Art and Design, na koncu i u London, gdje se njegova strast za modom pretvara u uspješnu karijeru, za koju je zaslužna ponajprije njegova mentorica i velika obožavateljica, slavna modna urednica Isabella Blow.Njegove ekscentrične instalacije na glavi danas podjednako obožavaju plemstvo i okrunjene glave, kao i mnoge slavne osobe iz svijeta showbusinessa.

Ekscentrične kreacije neponovljive ljepote

Philip Treacy svoje je neponovljive ekstravagantne kreacije koje odlikuje inovativnost i sklupturalnost, dizajnirao za mnoge haute couture kolekcije poznatih modnih kuća poput Chanela, Alexander Mc Queena, Givenchyja ili Thietty Muglera, ali se po prvi puta okušao u dizajniranju cipela.


Slavni klobučar izradio je kolekciju cipela za haute couture kolekciju poznate modne kuće Valentino, sezona proljeće – ljeto 2010. godine, s kojom je, još jednom, već poslovično oduševio modnu publiku i kritiku."Obično se moje kreacije nose na glavi – prebaciti se na stopala znači zakoračiti u jednu potpuno novu dimenziju. Nemoguće je postići finu krhkost modela budući da je dobro poznato kako modeli odvažno koračaju po pisti. Dobijemo, zapravo, na koncu zanimljivu dinamiku kreacije koji je u stalnom pokretu", izjavio je Philip Treacy o novom stvaralačkom iskustvu i kolekciji cipela koja je uistinu, slikovito rečeno, umjetnost koju je moguće obuti na noge.Autor je svoj umjetnički senzibilitet pretočio u kreacije izvanredne ljepote, u luksuzni statusni simbol koji stvara čaroliju i iluziju dajući onima koji ih nosi jedinstvenu gipkost, ljepotu i lakoću pokreta. Limitiranom kolekcijom dominiraju crne sandale, sa tek ponekim nagovještajem bež nijanse. Cipele sa ultravisokim potpeticama izrađene su od "Chantilly" čipke i dekorirane delikatnom izvezenom mrežom koja obavija nogu poput krila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

S prepoznatljivim printevima i cvjetnim motivima, elegantnim i romantičnim haljinama, dizajnerica Anita Pokrivač slavi ljeto.

Beauty report

Po prvi puta, svoj hommage ovom univerzalnom jezičnom i modnom pojmu dao je i hrvatski brend nakita Karat Jewelry.

Fashion report

Rezultati su dio projekta „Fashion (Re)search“, niza istraživanja tržišta temeljenih na redovitom prikupljanju podataka, čiji je cilj pružiti aktualne i relevantne informacije medijima i...

Trendovi

Profinjen dizajn, ručni rad, najviši ekološki standardi i ultimativna praktičnost obilježja su svih Chic IB torbi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.