Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Gitarom o Istri

”Krasna zemlja” naziv je novog albuma poznatog hrvatskog gitarista Viktora Vidovića.

Dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih nagrada za vrsnost u sviranju gitare, Viktor Vidović koncertom u zagrebačkom BP klubu predstavio je svoj novi album. Podršku mu je ne samo na bini, nego i na CD-u dala posebna gošća, njegova prelijepa i također izuzetno nadarena sestra Ana, s kojom nastupa od malih nogu.

– Anu sam počeo učiti gitaru kad je imala 7 godina. Iako danas živi u Americi, a ja ovdje, često imamo zajedničke koncerte pa smo tako i došli na ideju o zajedničkom albumu,- za She.hr rekao je Viktor Vidović, najstarije dijete poznate glazbene obitelji.

”Krasna zemlja” je album o Istri i njezinoj narodnoj glazbi, čiji su se elementi odlično uklopili u zvukove klasične gitare.

Kompozicije su isključivo od domaćih skladatelja, poput Nelle Milottija, Massima Brajkovića, Brune Krajcara, Milana i Branke Grakalić, Đeni Dekleva Brajković, samog Viktora i drugih.

Autohtona istarska glazba

Obitelj Vidović poznata je karlovačka glazbena obitelj pa pomalo čudi Viktorova zanimacija za narodnu istarsku glazbu.

– Često sam sa sestrom znao svirati u Istri i tako došao u doticaj s istarskim zvukovima i gostoljubivošću njenih ljudi. Smatram da je autohtona istarska glazba vrlo zanimljiva, ali zanemarena,- rekao je Vidović, koji je prije ”Krasne zemlje” izdao album s Bachovim skladbama za lutnju koje je on, naravno, izveo na gitari.

Još je jedna poveznica između Istre i Viktora Vidovića, naime iberski poluotok upravo je gitara stavila na glazbenu mapu svijeta, dok su narodni zvuci Istre prvi put našli svoj izraz kroz Viktorovu gitaru.

Za znalce i ljubitelje dobrog zvuka

– Ako je Dalmacija povišću pritrujena, onda je Istra – krasna zemlja srcem združena,- ocijenila je Đurđa Otržan, urednica redakcije ozbiljne glazbe na Hrvatskom radiju govoreći o CD-u Vidovićevih.

”Krasna zemlja” album je i za znalce i jednostavno ljubitelje dobrog zvuka, kojima će dobro doći glazba kao medij za gubljenje u sjećanjima na prošlost, ljeto, istarske brežuljke, lješkanje mora…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

U samom srcu obale Istre, smješten je dragulj luksuza - Kempinski Hotel Adriatic.

Zanimljivosti

Sian Evans će, sigurni smo, svojim besprijekornim vokalom, šarmom i entuzijazmom pronaći put do srca publike.

Gastronomija

U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za gurmanske poklone koji će razveseliti i ona najistančanija nepca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.