Mirko Ljubić, chef poznatog restorana Terma Tuhellj „Dvorca Mihanović“, podijelio je s nama neke od omiljenih recepata za pravu malu gozbu. Moderan pristup, samo najbolje namirnice, kuhanje s puno ljubavi i strasti jamstvo su uspjeha, kaže ovaj mladi kuhar koji inspiraciju pronalazi u bogatoj tradiciji Hrvatskog zagorja i jelima u kojima su nekada u kurijama i dvorcima ovoga kraja uživali plemići.
Sastojci za pripremu Tuheljskog pinkleca
Palačinke
- Bijelo brašno – 0,05 kg
- Jaja – 1 kom
- Obična voda 0,10 l
- Peršin
- Ulje suncokret
- Sol
- Začini po želji
Nadjev
- Šampinjoni svježi – 0,10 kg
- Luk – 0,05 kg
- Tikvice – 0 02 kg
- Paprika svježa – 0,01 kg
- Sir ribani parmezan – 0,005 kg
- Poriluk – 1 list
Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo solju i začinim po želji. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.
Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.