Ako vam u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemate ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristite ga za pripremu cheesecakea. Odnosno ovih preslatkih košarica u kojima može uživati cijela obitelj, piše Tvornica zdrave hrane.
Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a ako si ipak želite malo zakomplicirati, sami napravite pekmez od jagoda.
Sastojci
- 200 g keksa
- 100 g maslaca
- Prstohvat cimeta
- 250 g krem sira
- 160 g grčkog jogurta
- 5 žlica brezinog šećera
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
- 1 žličica arome vanilije
- 3 žlice džema od jagoda
Priprema
Napravite džem od jagoda tako što kuhate 10-ak jagoda s 2 žlice šećera, malo limunovog soka i vode dok jagode ne omekšaju pa usitnite štapnim mikserom.
Keks sameljite, povežite s otopljenim maslacem, utisnite u košarice za muffine i pecite na 200 stupnjeva 5 minuta.
Sir, jogurt, jaje, bjelanjak i vaniliju povežite mikserom pa prelijte preko keksa.
Na vrh dodajte malo džema od jagoda.
Pecite na 170 stupnjeva 20-ak minuta.
Dobro ohladite prije serviranja.