Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
brusnica
brusnica

Savjeti i preporuke

Znate li da su brusnice odlično sredstvo za regeneraciju kože?

Brusnica je zdrava niskokalorična hrana, bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, među kojima dominiraju vitamini C, A, E, minerali kalcij, kalij, magnezij i željezo. 

Brusnica je zdrava niskokalorična hrana, bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, među kojima dominiraju vitamini C, A, E, minerali kalcij, kalij, magnezij i željezo. Bogata je antioksidansima, kojima duguje snažna ljekovita svojstva. Ima antibakterijski, antiseptički, protuupalni i diuretski učinak. Brusnicu obično doživljavamo kao sinonim za zdravlje mokraćnog sustava.

Antioksidansi su nam, osim u organizmu, potrebni i na koži. Specifičan, vrlo snažan antioksidans gama-tokotrienol, kojeg ima u ulju sjemenki američke brusnice, moćno je sredstvo za regeneraciju kože.

Ulje sjemenki brusnice (i američke i europske) bogato je esencijalnim masnim omega-3 kiselima – linolenskom i alfa-linolenskom. Ulje sjemenki europske brusnice smatra se jednim od ulja s najvećim sadržajem alfa-linolenske kiseline, koje sadrži više od 50 posto, dok je ukupna količina polinezasićenih masnih kiselina u ovom ulju čak 85 posto, što ga svrstava među rekordere u biljnim uljima.

brusnica

Alfa-linolenska kiselina zaslužna je za vlažnost kože te potiče njezino obnavljanje te smiruje upale i ekceme. Ulje europske brusnice idealan je serum koji intenzivno hrani kožu te posebno njeguje suhu i ispucalu kožu. Antioksidansi, kao što su tokoferoli i karotenoidi, štite lipide i stanične membrane kože od oksidativnog oštećenja i usporavaju starenje izazvano utjecajima iz okoliša.

Jednostavna maska ili piling

Uvijek na tržištu možete pronaći mnoštvo preparata koji sadrže ekstrakt brusnice, no nećete pogriješiti ako i sami napravite jednostavnu masku ili piling od brusnice.

Za njegu i hidrataciju kože pomoći će pola šalice brusnice (pire) pomiješane s pola šalice jogurta i žličicom meda. Nanesite na lice, isperite nakon deset minuta i vaša će koža biti očišćena, meka, nježna i hidratizirana.

Ako želite piling, pomiješajte šećer, brusnice i kokosovo ulje.

Izvor: zivim.hr

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.