Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Salata od vatreno crvene riže

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Recept je za prijateljsku ili obiteljsku večeru za 10 osoba, a vrijeme pripreme samo 30 minuta.

Sastojci

  • 450 g Camargue crvene riže
  • 1 čajna žličica soli
  • 6 kom mrkvi
  • 8 kom mladog luka
  • manja količina usitnjenog lista korijandera

Umak:

  • 4 limete (sok i naribana korica)
  • 4 žličice meda
  • 2 sitno isjeckane chili paprike
  • 4 žlice light maslinovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • Sol i papar

Postupak:

Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora biti kuhana al dente.

Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.

Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću. Prelijte umakom, dodajte soli i papra po ukusu. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.

Mary Berry možete gledati na 24Kitchen!

Ne propustite

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.