Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Njega kože iznad 40+

U dobi od 40. godina naša koža znatno gubi na elastičnosti pa su bore vidljivije i izražajnije.

U dobi od 40. godina naša koža znatno gubi na elastičnosti pa su bore vidljivije i izražajnije. Naime, koža gubi vlažnost i masnoće koje održavaju njezinu strukturu napetom pa vezivno tkivo ‘gubi snagu’ i opušta se.

Koji faktori ubrzavaju starenje kože?

Na starenje kože utječe dugogodišnje izlaganje raznim štetnim vanjskim utjecajima pa se kao posljedica pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama pojavljuju i pigmentacijske mrlje.

Stoga se u njezi zrele kože redovito preporučuju kreme bogate hranjivim sastojcima poput vitamina A i E, proteina, ceramida i esencijalnih masnih kiselina, kao i redoviti (barem jednom mjesečno) odlazak u kozmetički salon na regenerativne tretmane.
No, postoje sastojci koji se svojim djelovanjem ipak ističu u odnosu na druge, a povratkom prirodnoj njezi sve su više u fokusu kozmetičke industrije zbog svoje učinkovitosti u pomlađivanju kože.

Peptidi i matična mliječ

Uz vitamin A, ceramide i antioksidanse peptidi spadaju među najvažnije sastojke u kozmetici koji mogu imati značajan utjecaj na elastin i proizvodnju kolagena kad njegova razina unutar kože počne opadati. Peptidi se vežu u lance aminokiselina te, u topikalnoj primjeni, u trenutku razgradnje kolagena šalju signale da tijelo mora nadomjestiti njegov gubitak. Tako djeluju na čvrstoću kože, elastičnost, fine bore te sveukupan zdrav tonus i izgled kože.

Prirodni sastojak koji ima visoku koncentraciju peptida jest – matična mliječ! Slovi kao izvor vitalnosti i ljepote još od davnina, a povratkom prirodnoj njezi opet je u fokusu i to kao cijenjen i skup sastojak. Njena proizvodnja je kontrolirana jer se u prirodi nalazi u vrlo maloj količini.

Matična mliječ kao izvor proteina, aminokiselina i antioksidansa cilja na kompletnu regeneraciju kože. Visoka razina peptida djeluje na proizvodnju kolagena i na ponovnu staničnu komunikaciju. Osim toga, ima i izuzetno antibakterijsko djelovanje pa djeluje i na akne koje su produkt narušene barijere kože.

Zavirili smo za vas na police trgovina i pronašli Apivita Queen Bee liniju, koja nudi kontinuirano i dugotrajno otpuštanje visoko koncentrirane matične mliječi za bolju apsorpciju i veću učinkovitost protiv znakova starenja. 

Skvalan i njegovo magično djelovanje

Naše tijelo ima samostalni sustav za hidrataciju kože, ali je ne osigurava uvijek dovoljno, pogotovo kako starimo. Zbog toga se okrećemo hidratantnim kremama, serumima i maskama za lice sa sastojcima koji intenzivno hidratiziraju kožu. Jedan sastojak koji je relativno nepoznat na tržištu, a zapravo vrlo moćan, jest skvalan. Skvalan oponaša prirodna ulja kože, što ga čini izvrsnim emolijensom. Također je prirodni antioksidans.

Skvalan spada u ulja koja se lijepo upijaju, nisu masna i odličan su dodatak kremama. Pojačava hidrataciju i regulira višak masnoće u kremama te je pogodan za sve tipove kože pa čak i masnu.

Med nije samo za čaj!

Zanimljivo je da djelovanje skvalana pojačava jedan drugi prirodni sastojak, a to je med! Med sam po sebi ima snažno antioksidativno i protuupalno djelovanje te djeluje na obnovu barijere kože, umiruje, vlaži i čitav je spoj prirodnih spojeva koji potiču regeneracijske procese unutar kože. U isto vrijeme regulira lučenje sebuma i djeluje na upalne procese. Med i skvalan su odličan duo kad je u pitanju formuliranje proizvoda za njegu kože.

Jedna od najpopularnijih krema na tržištu sa skvalanom je Apivita Queen Bee dnevna krema. Dolazi u dvije varijante laganije i bogatije teksture te u sebi ima skvalan među prvim sastojcima na listi. 

Pelud i vitamin C

Svi znamo za vitamin C koji je u posljednje vrijeme doživio svoj vrhunac u skincare svijetu a znate li da pelud, kao iznimno jak prirodan sastojak, u svom sastavu ima i vitamin C?

Vitamin C, bilo da se koristi kao serum ili u kremama, ima regenerirajući učinak na kožu. Dugotrajnim korištenjem smanjena su oštećenja, hiperpigmentacije, koža je sjajna, vraća joj se elasticitet i u kombinaciji s kremom sa zaštitnim faktorom djeluje i fotoprotektivno. Poticanje proizvodnje kolagena daje anti-age učinak, bori se protiv slobodnih radikala i s razlogom je jedan od najpopularnijih antioksidansa.

Pelud kao kozmetički sastojak u sebi sadrži bjelančevine, masti, ugljikohidrate, šećere, minerale i brojne vitamine što je čini savršenim sastojkom koji garantira hidrataciju, obnovu te zaštitu barijere kože.

Iz APIVITE su se pobrinuli da korištenjem i sinergijom sastojaka u formulaciji proizvoda osiguraju kompletnu luksuznu anti-age njegu u jednom proizvodu. No, posebno bismo izdvojili Apivita Queen Bee noćnu kremu – kraljevski aromaterapeutski tretman s moćnom kombinacijom sastojaka – matične mliječi, peludi, hijaluronske kiseline i fermentiranog meda timijana.

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.