Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Jesen za kreativce

Napravite vijenac za vrata i okvir za slike.

Za ova mala umjetnička djela biti će vam potrebno samo ono što već sigurno imate u svom domu. Kolaž papir u jesenskim bojama, tempere, pastele ili drvene bojice, jabuke, razno lišće, divlji kesteni i žirovi, kartoni, uzice, škare i ljepilo…

Jesenji vijenci za vrata


Iz tvrđeg kartona izrežite kolut promjera cca 20 cm i širine obruča cca 4 cm. Vaš vijenac može biti i drugih oblika, npr. srcolik, ovalan i sl.



Na vijenac možete lijepiti:

  • sve što ste našli u prirodi (koristeći neko jače ljepilo) kao npr. suho lišće, razne suhe bobice, žireve i kestene
  • oblike jabuka i krušaka koje ste izrezali iz kolaž papira
  • lišće raznih oblika i boja koje ste izrezali iz kolaž papira ili filca
  • efektan jesenski vijenac dobiti ćete tako da na kolaž papiru olovkom uokvirite dječje ručice, izrežete u raznim bojama i zalijepite
Na vrh gotovog vijenca zalijepite mašnu od rafije i uzicu kako bi ovo umjetničko djelo mogli objesiti na vrata. Ukras za vrata možete napraviti i tako da na lijepu grančicu koju ste pronašli u parku učvrstite 2 ili 3 niza najlona na koji ćete s obje strane zalijepiti lišće raznih oblika, boja i materijala.

Okviri za fotografije




Na isti način možete napraviti i okvire za fotografije koje ćete pokloniti djedovima i bakama. U komadu valovitog kartona izrežite utore u koje ćete umetnuti fotografiju, a sami okvir ukrasite otiscima lišća, jabuka i krušaka, suhim plodovima jeseni i sl.

Malih ruku djela

Manja djeca svijet istražuju rukama i prstima. Pomozite im da naprave jesenje drvo sa svojim rukama.
  • Nacrtajte deblo stabla.
  • Zatim obojite dječje dlanove temperom i pritisnite na papir kako bi otisak stvorio grane stabla. Poslije ovog koraka odmah djeci operite ruke
  • Na paletu istisnite tempere raznih boja, a djeca će umakati prstiće i na granama otiskivati listiće i plodove.
  • Na grane možete otisnuti i uzorke jabuka. Jabuke prerežite na pola, polovice obojite temperom i čvrsto pritisnite na papir.
  • Na ovaj način možete otisnuti i razno lišće. Svaki list (svježi, ne suh) obojite temperom i otisnite. Ako se bojite tempera, koristite drvene bojice i pastele. List stavite na ravnu podlogu, prekrijte ga papirom i prelazite pastelama preko papira. Na papiru će ostati otisnut detaljni uzorak pravog lista.


Dom za 5

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.