Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Trening za mozak: Donosimo nekoliko vježbi za mozak

Osim što trenirate mozak, ove vježbe će vam pomoći da postanete otvoreniji i hrabriji u stjecanju novih iskustva i vještina te vas učiniti još zanimljivijim sugovornikom.

Sigurno vam se dogodilo da se ne možete sjetiti kako se nešto zove. I baš zbog toga, poput mišića, i naš mozak treba vježbe. Trening za mozak moguć je u svakoj životnoj dobi. Dapače, što smo stariji, to se intenzivnije trebamo posvetiti njegovoj dobroj formi, posebno u godinama kada fizički postajemo ograničeni, piše zivim.hr.

Osim što trenirate mozak, ove vježbe će vam pomoći da postanete otvoreniji i hrabriji u stjecanju novih iskustva i vještina te vas učiniti još zanimljivijim sugovornikom.

Iznenadite mozak

Svjesno izlaganje novim i složenim aktivnostima drži nas budnim, prisutnim i svježim. Vježbanjem mozga razvijamo bolje pamćenje, brže reakcije, veću kreativnost, povećavamo koncentraciju i podižemo raspoloženje.

Mijenjajte rutu

Osim rute kojom vozite, odnosi i na rute kojima hodate, vozite bicikl pa čak i na rute javnog prijevoza. Korištenjem različitih načina kretanja mijenjamo okruženje, vidimo drugačije slike, imamo drugačije reakcije i moramo iznova, s punom pažnjom, upotrijebiti svoj mozak.

Istovremeno koristite sva čula

Iako se možda ne čini tako, ovu vježbu je vrlo jednostavno izvesti. Sjednite i razgovarajte s prijateljima u toploj prostoriji, slušajte glazbu u pozadini, osjetite mirise. Zaigrajte uz to omiljenu društvenu igru i napravili ste stimulirajuću vježbu za svoj mozak.

Naučite nešto novo

Oduvijek ste željeli naučiti svirati gitaru? Sramežljivi ste? Odlično, iskoristite prvu priliku za pjevanje u javnosti ili pričanje viceva. Isprobajte neki novi sport, otiđite u neku drugu teretanu… Nova putovanja, nova prijateljstva i prihvaćanje različitosti, također, vrlo učinkovito vježbaju naš mozak.

Koristite teži način

U sljedećih mjesec dana pokušajte barem pet minuta pisati nedominantnom rukom. Koristite li kalkulator čak i za tablicu množenja? Pospremite ga u ladicu i podsjetite se kako na starinski način izvesti osnovne matematičke operacije koje ste naučili u osnovnoj školi. Sve pišete na računalu? Kupite bilježnicu ili rokovnik i probajte neko vrijeme voditi bilješke rukom.

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Debljanje u menopauzi, čak i ako je istinito, nije najgori simptom kojeg taj period u životu žene donosi.

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.