Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Svi su već čuli za Baby spa, a što je to točno?

Active Baby Concept prvi je licencirani baby spa u Dalmaciji.

Osnovne potrebe bebe nisu samo hrana, njega i ljubav, već i potreba za kretanjem. Srećom, danas se sve više govori o važnosti što ranijeg vježbanja s bebama.  Nova aktivnost koja ima niz benefita za najmlađe je Baby spa. Active Baby Concept prvi je licencirani baby spa u Dalmaciji. Sastoji se od hidroterapije, masaže i korektivnih vježbi koje izvodi roditelj uz vodstvo i edukaciju fizioterapeuta.

Tretman traje 50 minuta, od čega je polovica vremena predviđena za plutanje u hidromasažnim kadama na temperaturi između 36-38 stupnjeva. Najranije kada se može posjetiti baby spa je čim bebi zaraste pupak, dok je gornja granica 18 mjeseci.

Hidroterapija je zasluženo pronašla mjesto u ranom razvoju djece. Ovakav pristup poseban je time što beba može izvoditi pokrete u vodi koje ne može na prostirci za igru te će se ohrabriti i potaknuti na daljnji razvoj. Plutanje u hidromasažnim kadama potiče razvoj lokomotornog sustava te usvajanje motoričkih sposobnosti. Hidroterapija pruža bogatu senzornu stimulaciju putem dodira i pokreta u vodi.

Valovi koje beba proizvodi također unaprjeđuju ravnotežu i koordinaciju što je ključno za razvojne faze poput sjedenja ili puzanja, a otpor vode koristi i respiratornom sustavu stvaranjem nježnog pritiska na međurebrene mišiće te je Baby spa tretman idealan za sve bebe urednog razvoja, ali i djecu s teškoćama. Bebe koje su ranije rođene sklonije su stanju povišenog tonusa – hipertonus. Plutanje u kadi, smanjit će se utjecaj gravitacije te će omogućiti lakši pokret te potaknuti opuštanje napetosti u mišićima. Dok za bebe koja su u stanju smanjenog  tonusa, otpor vode će im biti stimulans pri jačanju mišića.

Nakon kupanja u kadi, na red dolazi masaža te korektivne vježbe koje fizioterapeut  demonstrira dok roditelj izvodi na svojoj bebi. Prednosti masaže nadmašuju osnovnu opuštajuću komponentu. Osim što pomaže kod grčića i ostalih probavnih smetnji, potiče integraciju refleksa, emocinalni razvoj te naravno povezanost s roditeljima.

Ela Lazar je otkrila kako se odlučila za otvaranje Active Baby Concepta

Radom u struci kao fizioterapeut, za vrijeme višegodišnjeg provođenja treninga za razvoj motoričkih sposobnosti djeci u dobi 3-5 godina, primjetila sam velika odstupanja. Postura, odnosno pravilno držanje tijela, mišićna snaga te kvaliteta motoričke izvedbe značajno su se razlikovale između djece.

Time ponukana, odlučila sam posvetiti se još mlađim uzrastima u kojima se ta ista motorika gradi iz temelja. Osim hidroterapije koja je prva aktivnost koju možete ponuditi bebi nakon rođenja, cilj ovog centra je pružiti stručnu podršku djeci i roditeljima kroz sve faze razvoja.

Potražiti nas možete u Splitu na adresi Kroz Smrdečac 41, a za dodatne informacije posjetite Instagram stranicu Active Baby Concept

Kontakt: [email protected]

                 0997513385

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Debljanje u menopauzi, čak i ako je istinito, nije najgori simptom kojeg taj period u životu žene donosi.

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.