Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Do vitkog tijela u 13 koraka

Predstavljamo vam prirodne i jednostavne savjete za mršavljenje. 

Kako biste spriječili gomilanje kilograma i njegov poguban utjecaj na zdravlje srca, bubrega, jetre, kukova, koljena i zglobova, isprobajte naše prirodne i jednostavne savjete za mršavljenje.

1. Nemojte se pretrpati hranom za vrijeme samo jednog obroka. Hranu radije podijelite na 5 do 6 malih dijelova koje ćete konzumirati tokom cijelog dana. Konzumacijom nekoliko malih pomažete tijelu da otpusti manje inzulina, koji održava stalnu razinu šećera u krvi, pomažući kontrolirati glad.

2. Hranu poslužujte na manjim tanjurima. Istraživanje pokazuje da što manje hrane stavimo pred sebe, manje ćemo je i pojesti. I eto sjajnog načina za rezanje suvišnih kalorija.

3. Koristite povrće za vizualno povećanje obroka. Pripremite salatu od tjestenine i nakrcajte ju brokulom, mrkvom, rajčicom… Isto pravilo vrijedi i za pripremu omleta – dodajte mu povrće kako bi izgledao puniji i sočniji.



4. Izbjegavajte rafiniranu hranu koja sadrži velike količine ugljikohidrata, jer ona može dovesti do dodatnog debljanja. Zamijenite bijeli šećer, bijelu rižu i bijelo brašno s proizvodima od cjelovitog zrna. U svakodnevnu prehranu uključite smeđu rižu.

5.
Punomasno mlijeko zamijenite obranim, koje obiluje kalcijem, a ne kalorijama. Za kavu koristite nemasno mlijeko u prahu.

6. Za doručak odaberite žitarice. Jedite ih pet dana u tjednu. Ovim ćete režimom pojesti više vlakana i kalcija, a manje masti od osoba koje doručkuju pekarske proizvode ili zaslađene žitarice.

7. Izbjegavajte obroke u restoranima. Osobe koje često jedu vani, u organizam unose više kalorija i masnoća jer ne mogu kontrolirati pripremu obroka.

8. Pokušajte jesti polako i stavljati vilicu ili žlicu na tanjur nakon svakog griza. Često pijuckajte vodu i razgovarajte s partnerom o tome kako ste proveli dan. Ako jedete sporo prije ćete početi osjećati sitost.

9. Jedite voće umjesto ispijanja voćnih sokova. Konzumacija cijelih namirnica će vas zasititi duže nego sok. Osim toga, voćni sokovi sadrže puno kalorija.

10. Zeleni čaj je jedan od popularnih domaćih pripravaka za mršavljenje. Pijte tri šalice dnevno kako biste se uhvatili u koštac s dodatnom težinom.



11. Svako jutro jedite dvije crvene rajčice, i to kroz nekoliko mjeseci. Na taj ćete način ograničiti unos kalorija tijekom dana.

12.
Čim ustanete iz kreveta popijte čašu mlake vode pomiješane s limunovim sokom i medom. Riječ je o sjajnom napitku za mršavljenje i topljenje masnoća.

13.
Vježba je iznimno važan dio procesa mršavljenja. Svakodnevna blaga fizička aktivnost je obavezna ako nemate vremena za intenzivnije treninge u fitness centru.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Brinimo jedna o drugoj

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Gastronomija

Cvjetača gotovo da i ne sadrži masti i ugljikohidrate. Sadrži fitonutrijente i gotovo je bez kalorija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.