Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Brinite za svoje madeže

Besplatni pregledi kože i madeža održavaju se 8. svibnja.

U prostorijama zagrebačkog Wellness Centra Coner u hotelu Sheraton, održana je najavna konferencija povodom ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv zloćudnog raka kože (melanoma) – Euromelanoma Dan Hrvatska 2012., uz slogan Brinete za svoje mrlje? – Rak kože možete vidjeti!

Na konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva, prof. dr. sc. Mirna Šitum i novinarka i TV voditeljica Mirna Zidarić, pozvale građane Hrvatske da se odazovu besplatnoj preventivnoj akciji i prijave na besplatan broj telefona 0800 6071 za pregled kože i madeža u dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, koji će se održati 8. svibnja 2012.
Prof. dr. sc. Mirna Šitum, voditeljica Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja RH, iznijela je zabrinjavajuće brojke o pojavnosti melanoma u Hrvatskoj te je upozorila na sve veći broj djece i mladih, koji obolijevaju od tog smrtonosnog raka kože, zbog čestih intenzivnih izlaganja suncu bez fotozaštite. Posebice je istaknula sve veći rizik od melanoma noktiju zbog UV-lampi koje se koriste prilikom ugradnje umjetnih noktiju.



Mirna Zidarić je ponovno potvrdila kako je iznimno osviještena kada je riječ o hvalevrijednim kampanjama te ih svesrdno podržava, posebice kada je riječ o javnozdravstvenom problemu. Kao suvremena žena i majka dvojice sinova, ali i kao uspješna sportska novinarka koja je obišla brojna svjetska događanja, upoznata je s važnosti UV-zaštite od najranije dobi.



Navela je primjer brojnih sportaša, osobito tenisača na Grand Slam turnirima poput Australian Opena, na kojima se svi tijekom mečeva maksimalno štite od štetnog UV-zračenja pomoću kape, zaštitnih krema i fotoprotektivne odjeće. Ove godine u projekt su se uključili i farmaceuti te osim u liječničkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske.

Euromelanoma Dan Hrvatska se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – Euromelanoma Day organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Pregledajte svoje madeže

Tijekom Euromelanoma Dana, odvijat će se preventivno-zdravstvena akcija ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože 8. svibnja 2012. u dermatovenerološkim ordinacijama diljem RH. Građani će se moći prijaviti za besplatne preglede putem poziva na besplatni telefon 0800 6071. Prijave su dostupne na datume: 25., 26., 27., 30. travnja i 2. svibnja 2012.

Građani iz cijele Hrvatske se naručuju na isti broj telefona, uz organizirane liste pregleda prema gradu i dermatovenerološkoj ordinaciji za koju budu zainteresirani. Naravno, apelira se na redovite preventivne preglede tijekom cijele godine.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.