Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Brinite za svoje madeže

Besplatni pregledi kože i madeža održavaju se 8. svibnja.

U prostorijama zagrebačkog Wellness Centra Coner u hotelu Sheraton, održana je najavna konferencija povodom ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv zloćudnog raka kože (melanoma) – Euromelanoma Dan Hrvatska 2012., uz slogan Brinete za svoje mrlje? – Rak kože možete vidjeti!

Na konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva, prof. dr. sc. Mirna Šitum i novinarka i TV voditeljica Mirna Zidarić, pozvale građane Hrvatske da se odazovu besplatnoj preventivnoj akciji i prijave na besplatan broj telefona 0800 6071 za pregled kože i madeža u dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, koji će se održati 8. svibnja 2012.
Prof. dr. sc. Mirna Šitum, voditeljica Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja RH, iznijela je zabrinjavajuće brojke o pojavnosti melanoma u Hrvatskoj te je upozorila na sve veći broj djece i mladih, koji obolijevaju od tog smrtonosnog raka kože, zbog čestih intenzivnih izlaganja suncu bez fotozaštite. Posebice je istaknula sve veći rizik od melanoma noktiju zbog UV-lampi koje se koriste prilikom ugradnje umjetnih noktiju.Mirna Zidarić je ponovno potvrdila kako je iznimno osviještena kada je riječ o hvalevrijednim kampanjama te ih svesrdno podržava, posebice kada je riječ o javnozdravstvenom problemu. Kao suvremena žena i majka dvojice sinova, ali i kao uspješna sportska novinarka koja je obišla brojna svjetska događanja, upoznata je s važnosti UV-zaštite od najranije dobi.Navela je primjer brojnih sportaša, osobito tenisača na Grand Slam turnirima poput Australian Opena, na kojima se svi tijekom mečeva maksimalno štite od štetnog UV-zračenja pomoću kape, zaštitnih krema i fotoprotektivne odjeće. Ove godine u projekt su se uključili i farmaceuti te osim u liječničkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske.

Euromelanoma Dan Hrvatska se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – Euromelanoma Day organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Pregledajte svoje madeže

Tijekom Euromelanoma Dana, odvijat će se preventivno-zdravstvena akcija ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože 8. svibnja 2012. u dermatovenerološkim ordinacijama diljem RH. Građani će se moći prijaviti za besplatne preglede putem poziva na besplatni telefon 0800 6071. Prijave su dostupne na datume: 25., 26., 27., 30. travnja i 2. svibnja 2012.

Građani iz cijele Hrvatske se naručuju na isti broj telefona, uz organizirane liste pregleda prema gradu i dermatovenerološkoj ordinaciji za koju budu zainteresirani. Naravno, apelira se na redovite preventivne preglede tijekom cijele godine.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Usne jedino zato postoje da s nekim podijeliš nešto svoje, pisao je o usnama pjesnik Miroslav Mika Antić.

Beauty report

U tri desetljeća Jane Iredale je diljem svijeta okupila zajednicu žena kojima je jednako važna ljepota kao i zdravlje kože, za koje se šminka...

Beauty report

Linija CICALFATE+ savršeno je rješenje za obnovu, umirenje i pročišćavanje osjetljive, nadražene kože cijele obitelji.

Darivanje

NIVEA vam donosi rješenje za osjećaj zdrave i primjetno mekše kože.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.