Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Marc Jacobs napušta Vuitton

Poznati se dizajner namjerava posvetiti vlastitim dizajnerskim linijama

Nakon dugih šesnaest godina uspješnog rada u poznatoj francuskoj modnoj kući, dizajner Marc Jacobs odlučio se posvetiti vlastitom modnom brendu.

U Parizu je u srijedu prikazana posljednja kolekcija Marca Jacobsa za Louis Vuitton kojom je odana počast svim onim uspješnim trenucima modne povijesti.

marc-jacobsNakon što je preuzeo kormilo krajem devedesetih, transformirao je Louis Vuitton iz luksuzne marke u svjetsku modnu silu, a u njegovim su se kreacijama pojavljivale najpoznatije svjetske zvijezde.

‘Nikada ne kažem zbogom’, kazao je 40-godišnji Jacobs nakon revije, zahvalivši ženama koje su mu predstavljale posebno nadahnuće, od Edith Piaf do Kate Moss, njegovoj ekipi te Duffyju i Arnaultu. Po njegovim riječima, namjerava se potpuno posvetiti svojim dizajnerskim linijama Marc Jacobs i Marc by Marc Jacobs.

moss_jacobsVuitton danas vrijedi 7,5 milijardi eura, dvostruko više od renomiranog talijanskog modnog branda Gucci (3,6 milijardi eura). Njujorški dizajner jedno je od vodećih imena u svijetu mode. Magazin Time uvrstio ga je 2010. na listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, dok ga je časopis Out prošle godine proglasio jednim od 50 najmoćnijih gay osoba u Americi.

Prema nekim nagađanjima njegov nasljednik najvjerojatnije će biti Nicolas Ghesquiere koji je prije godinu dana napustio Balenciagu, modni brend u vlasništvu PPR Grupe, dok Louis Vuitton drži konglomerat LVMH koji će rado vidjeti ovog dizajnerskog virtuoza u svojim redovima.

NicModna marka Marc by Marc Jacobs, koju je slavni američki dizajner lansirao 2001. godine, više je od klasične difuzne linije odjeće i modnih dodataka. Marc by Marc Jacobs nudi mladenačke chic komade za sve moguće prilike, a u samo nekoliko godina osvojio je fashionistice od Los Angelesa do Tokija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Trendovi

Crocs Classic Clog je najpoznatiji model koji i dalje dominira Crocs scenom, ali ove godine možete ga vidjeti u prekrasnom geometrijskom izgledu.

Zanimljivosti

HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog rođendana i postojanja na hrvatskom tržištu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.