Gavrilović jetrena pašteta svima je jako dobro poznat proizvod. I u ovim ljetnim danima, jedan od najsavršenijih i najčešćih doručaka ili užina, redovito je baš ova pašteta, u kombinaciji s tostom i solju začinjenom rajčicom.
Tvrtka Gavrilović prvu je jetrenu paštetu proizvela 1938. godine, a i dan danas se radi po izvornoj, tradicionalnoj recepturi starih majstora. Jetrena pašteta tako ove godine slavi svoj 77. rođendan, pa i mi koristimo današnji datum (7.7.) kako bismo joj odali počast.
Ovaj rođendan još je i značajniji jer broj 7 u numerologiji predstavlja savršenstvo, život i sreću. Riječ je o svetom broju, pa će i ova cijela godina, nadamo se, donijeti još sreće ovom ukusnom zalogaju.
Za kraj, donosimo nekoliko načina na koje mi volimo jesti jetrenu paštetu i s čime ju volimo kombinirati:
– smjesom od jetrene paštete puniti kuhana jaja
– namazati na preprženi kruh te na vrh dodati malo majoneze i kapara
– napraviti mousse od paštete pa poslužiti kao umak za pohane pileće štapiće
– poslužiti na zalogajčićima od lisnatog tijesta te dodati masline
– pomiješati je s komadićima povrća po želji (najbolje kiselkastog poput kiselih krastavaca ili paprike), žličicom senfa te začinskog bilja (bosiljak, kim, origano, pa čak i ružmarin) te koristiti kao umak za meso ili namaz.
Naslovna foto: www.gavrilovic.hr
You must be logged in to post a comment Login