Naša Maja i njen blog Zli patuljak, podijelili su s nama foolproof recept za tortille s piletinom i kikirikijem.
Sastojci (2 porcije):
- 1 paket tortilla (one veće gdje su 4 komada)
- 500 gr pilećih prsa bez kostiju
- konzerva kukuruza ( oko 280 gr neto)
- 100 gr slanog kikirikija
- 300 gr naribanog sira, poželjno Goude
- 1 glavica luka srednje veličine
- 2 čašice (2x180gr) kiselog vrhnja
- (maslinovo) ulje
- sol, papar, crvena paprika, origano, chilli
Piletinu isjeći na komadiće veličine zalogaja, posoliti, popapriti te dodati crvene paprike i chillija u prahu po ukusu. Luk sitno nasjeckati pa dodati piletini. Sve marinirati u maslinovom ulju, najmanje sat vremena, najbolje preko noći.
Uključiti pećnicu na 200C, srednja rešetka i namastiti vatrostalnu, odnosno pleh gdje ćete kasnije tortillu zapeći.
Piletinu popržiti u dubljoj tavi dok ne pobijeli, zatim dodati ocijeđeni kukuruz. Ugasiti štednjak te umiješati 200 gr ribanog sira, sitno sjeckani kikiriki i 1 kiselo vrhnje. Kušati i dodati začine prema potrebi, slobodno se poigrajte, možete ovdje staviti i meksičke (već gotove, kupovne) mješavine začina.
Zatim puniti tortille smjesom, umotati ih pa poslagati jednu pored druge u pleh. Ako ne znaš kako, tu je video s uputama. Prekriti ih vrhnjem, te posuti preostali ribani sir (100 gr). Zapeći 20-tak minuta u pećnici, te kad je gotovo posipati origanom, sačekati da se malo ohladi pa navaliti!
Kako je ovo jelo prilično teško i zasitno (čak podsjeća na lazanje), uz prilog svakako poslužiti salatu; rajčice i kristalka s malo aceta i maslinovog ulja idealan su izbor.
You must be logged in to post a comment Login