Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
dadilja
dadilja
Foto: pixabay.com

Drama Queen

Drama Queen: Dadilja

Drama Queen u epizodi – dadilja.

U mojoj zgradi nekada je bilo tiho. Živjeli smo mirnim, dosadnim životima, a onda su neki klinci narasli. Nisam roditelj i ne razumijem sve. Sretna sam što su djeca u dovoljno sigurnom kvartu da mogu vani biti sama, ali sam nesretna jer je omiljeno igralište točno metar ispred mog balkona. Komad pločnika i uvela trava s kakicom od pseta.

Ne mogu otvoriti prozor. Praznici su i cijele su dane vani. Točno pod mojim prozorom. Slušam ih. Pjevaju. Kao da su u mom dnevnom boravku. Možda da u fušu ponudim roditeljima čuvanje, jer očito, imaju povjerenja u mene. Nevjerojatno koliko vole Lidiju Bačić i pjesmu Viski. Znam to, viču mi “Teta, gledaj”. I plešu. Skinuli su totalno koreografiju. Znam. Pogledala sam video. Nisam sigurna je li mi to slatko ili me plaši. I ova nova Rozga ne kotira loše. Priznajem, engleski im ide baš  „It’s ok“. Pjevaju i na engleskom. Hit do hita!

Pala je kiša. Ušli u hodnik. Kartaju se. Ima ih desetak, a samo dvoje iz našega ulaza. A što ćeš!? Neka ih, sama sebi govorim. Ne budi živčana. Nisu na moru. Možda neće niti biti. Neka se vesele. Bolje da su bez mobitela, Lidija i sličnog, na zraku.

Pristojni su. Ne mogu reći da nisu. Pozdravljaju. Ispričaju se kad su glasni. Čak se maknu kada kao luđak zavičem. Nekad mi čak nekoga i tužakaju, tražeći zaštitu. Nasmijem se. Što ću? Željna sam mira i tišine. I tame. I dok ovo pišem, slušam ih.  Tema je trebala biti neka sasvim deseta, prilagođena stanju u državi. Znate ono, granica, parada, požar… Ali, oni su veseli, smiju se. Dobro, meni su preglasni. A zavidim im na svemu. Ne znaju što je granica, ne znaju što s paradom, ne znaju što s predizbornim obećanjima i ne brinu ih PR stručnjaci koji uljepšavaju slike oronule stvarnosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.